Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 18
Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Kitap Okuma Alışkanlıklarının Eleştirel Düşünme Becerileri Üzerindeki Etkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul öncesi öğretmen adaylarının kitap okuma alışkanlıklarının eleştirel düşünme becerileri üzerindeki etkisini incelemektir. Bu araştırmada nicel araştırmaya dayalı ilişkisel tarama modelinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmayla ilgili olarak Bayburt Üniversitesi Etik Kurul’undan 12.03.2020 tarihli ve 79126184-050.99/E. 6399 sayılı yazıya istinaden etik kurul izin onayı alınmıştır. Araştırmada kullanılan ölçekler, elektronik ortama aktarılarak örneklemde yer alan üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği bölümünde lisans eğitimi alan ve araştırmaya gönüllü olarak katılmak isteyen öğretmen adaylarına sunulmuş (googledriver)https://forms.gle/xtLBaqJZJDA44YAr8linki üzerinden bu formları doldurmaları istenmiştir. Bu araştırmanın örneklemini araştırmaya gönüllü olarak destek vermek isteyen; Türkiyenin çeşitli üniversitelerinde okul öncesi öğretmenliği alanında lisans eğitimini sürdüren 357 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Kitap Okuma Alışkanlığına Yönelik Tutum Ölçeği” ve “Eleştirel Düşünme Becerisi Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin istatistiksel analizi için SPSS 22.00 programı kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda araştırma verilerinin normal dağılım gösterdiği belirlenmiştir. Bu sonuçlardan yola çıkarak okul öncesi öğretmen adaylarının “Kitap Okumayı Artturmaya Yönelik Tutum Ölçeğinin” alt boyutlarından aldıkları puanlarla “Eletirel Düşünme Eğilimi Ölçeğinden” aldıkları puanlar hesaplanmıştır. Daha sonra bu ölçekler arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmak için pearson momentler çarpımı korelasyon analizine ve bu ölçeklerin birbirini yordamasına ilişkin lineer regresyon analizi yapılmıştır. Yapılan bu analiz sonucunda, kitap okuma alışkanlığına yönelik tutumlar ile eleştirel düşünme becerisi arasında doğru yönde anlamlı ilişkilerin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Pre-school Teachers' Book Reading Habits On Critical Thinking Skills
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the impact of pre-school teacher candidates in reading habits on critical thinking skills. This study was carried out in a relative scan model based on quantum research. Related to the research from the Bayburt University Ethics Council on 12.03.2020 and 79126184-050.99/E. In accordance with Article 6399 of the Ethical Council, the approval has been obtained. The scales used in the research are transmitted to the electronic medium and presented to the teachers candidates who receive a bachelor's degree in the pre-school teaching department of the universities included in the sample and who wish to participate voluntarily in the research (googledriver)https://forms. We are asked to fill these forms via gle/xtLBaqJZDA44YAr8linki. The examples of this research are voluntarily supported by 357 teachers candidates who continue their bachelor's education in the field of pre-school teaching in various universities in Turkey. The research used the "Square of Attitude to the Book Reading Habit" and the "Square of Critical Thinking Skills" as a data collection tool. The SPSS 22.00 program was used for the statistical analysis of the data obtained in the study. The results of the analysis showed that the research data showed normal distribution. Starting from these results, the scores that pre-school teacher candidates receive from the sub-dimensions of "The scale of attitude towards improving reading" are calculated by the scale of "The scale of ethereal thinking" with the scale they receive from the sub-dimensions. Later the linear regression analysis of the correlation analysis of the pearson moments and the processing of each other of these scales was made to reveal the relationship between these scales. The results of this analysis found that there were meaningful relationships in the right direction between attitudes towards the reading habit and the ability to think critically.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini