Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 19
Predicting the Perception about Multicultural Education of Respect for Identity Differences: A Study on Prospective Social Studies Teachers
2019
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Farklı ırk, etnik yapı ve sosyal gruplardan gelen tüm öğrencilere eşit eğitim fırsatları sağlanmasını ve farklı öğrenci grupları arasında diyalog ve iş birliğinin gelişmesini hedefleyen çokkültürlü eğitimin başarıya ulaşmasının anahtarı olarak öğretmenleri görmek mümkündür. Bu anlamda gelecekte bireyi aktif, katılımcı birer yurttaş olarak yetiştirip hayata hazırlama misyonu verilen sosyal bilgiler öğretmen adaylarının çokkültürlü eğitime yönelik tutumları ile kimlik farklılıklarına saygılı olup olmadıklarının tespiti önemlidir. Bu araştırmada, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının kimlik tutumlarının çokkültürlü eğitime yönelik algılarını yordayıcı bir faktör olup olmadığı araştırılmıştır. Bir devlet üniversitesinde sosyal bilgiler öğretmenliği anabilim dalında öğrenimlerine devam eden 220 sosyal bilgiler öğretmen adayı ile yürütülen bu araştırmada çokkültürlü eğitime yönelik algıların belirlenebilmesi için Ponterotito, Baluch, Greig ve Rivera (1998) tarafından geliştirilip Yazıcı, Başol ve Toprak (2009) tarafından Türkçe uyarlaması yapılan “Öğretmenlerin Çokkültürlü Tutum Ölçeği (ÖÇTÖ)” ile, farklı kimliklere yönelik tutumların belirlenebilmesi için Yazıcı (2016) tarafından geliştirilen “Kimlik Tutumları Ölçeği (KTÖ)” kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda kimlik farklılıklarına yönelik tutumların çokkültürlü eğitimi yordamasına ilişkin çoklu regresyon analizinin sonucunda KTÖ’ nün alt boyutlarından toplumsal cinsiyet farklılıklarına saygı, etnik kimlik farklılıklarına saygı ve siyasal kimlik farklılıklarına saygının çokkültürlü eğitime yönelik algıyı yordayıcı faktörler olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.244
International Online Journal of Educational Sciences