Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 23
Sekizinci Sınıf Öğrencilerinin Okuma Alışkanlığına İlişkin Tutumları
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Okuma, bireylerin okul döneminde tanıştığı ve hayat boyunca yararlandığı bir beceridir. Bilgi edinmeden iletişim kurmaya kadar uzanan ve birçok zihinsel faaliyetle iç içe olan okumanın bir alışkanlık hâline getirilmesi hem eğitsel hem de kültürel bakımdan gereklidir. Bu araştırmanın temel amacı, 8. sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencilerin kitap okuma alışkanlığına ilişkin tutumlarını incelemektir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini Antalya ilinin Manavgat ilçesinde öğrenim görmekte olan sekizinci sınıf öğrencileri; örneklemini ise aynı ilçede bulunan 8 farklı ortaokulda öğrenim görmekte olan 304 tane 8. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri Gömleksiz (2004) tarafından geliştirilen ve 8. sınıfta kullanılabilirliğini ölçmek amacıyla güvenirlik analizi Balcı (2009) tarafından yapılan “Kitap Okuma Alışkanlığına İlişkin Tutum Ölçeği” aracılığı ile toplanmış, SPSS Paket Programı ile çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda, okuma alışkanlığının “sevgi”, “alışkanlık”, “gereklilik, “istek”, “etki” ve “yarar” alt boyutlarının tümünde kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre daha yüksek ortalamada olduğu; istatistiksel olarak kız öğrencilerin okuma alışkanlığına her alt boyutta daha olumlu tutum geliştirdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonuçlar, kız öğrencilerin fizyolojik ve psikolojik olarak erkek öğrencilerden farklı olması ile yorumlanabilir. Kız öğrencilere ait düşünme, öğrenme, analiz etme, öğrenilenler arasında ilişki kurma, iletişime girme ve benzeri zihinsel süreçleri yönetme yatkınlığının erkek öğrencilere göre daha fazla olması bu duruma bir gerekçe olarak gösterilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Students of the 8th grade read habits.
2020
Yazar:  
Özet:

Reading is a skill that individuals meet during school and benefit throughout their lifetime. It is necessary to become a habit of reading, which extends to communication without getting information and which is intrinsic with many mental activities, both educational and cultural. The main objective of this study is to study the attitudes of students who are studying in the 8th class on the reading habits. The research has used a screening model. The universe of research is the 8th class students who are studying in the Manavgat district of Antalya; the sample is made by 304 of the 8th class students who are studying in 8 different high schools located in the same district. The data of the study was developed by Gömleksiz (2004) and collected through the "The Attitude Measurement on Book Reading Habits" by Balcı (2009) for the purpose of measuring its availability in Class 8. The study found that in all the subdimensions of reading habits of "love", "work", "necessity, "will", "effect" and "affect" girls were higher average than boys; statistically, they developed a more positive attitude to the reading habits of girls in every subdimension. These findings can be interpreted by the fact that girls students are physically and psychically different from men students. The girl's tendency to think, learn, analyze, relate, communicate and manage mental processes similar to the girl's tendency to think, learn, analyze, communicate and manage mental processes similar to the girl's tendency to manage mental processes similar to the girl's tendency to think, learn, analyze and manage mental processes similar to the girl's tendency to manage mental processes similar to the girl's tendency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
Turkish Studies Educational Sciences