Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 69
 İndirme 19
Antrenör Adaylarının Genel Öz Yeterlilik ve İletişim Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın etik kurulu 03.06.2020 tarihli ve 15 numaralı toplantıda 2020-SBB-0109 numaralı başvuru sonucunda alınmıştır. Bu araştırmanın amacı üniversitede öğrenim gören antrenör adaylarının genel öz yeterlilik ve iletişim düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi ve genel öz yeterlilik ve iletişimin demografik değişkenler açısından farklılaşma durumunun belirlenmesidir. Araştırmaya Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümündeki 150 antrenör adayı katılmıştır. Araştırmacının oluşturduğu “Kişisel Bilgi Formu”, “Genel Öz Yeterlilik Ölçeği (GÖYÖ)” ve “İletişim Becerilerini Değerlendirme Ölçeği (İBDÖ)” veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Veriler “SPSS 23.0” programında analiz edilmiştir. Demografik değişkenler için frekans ve yüzdenin yanı sıra aritmetik ortalama ve standart sapma, farklılaşma durumlarına yönelik T-testi ve ANOVA, ilişki durumlarına yönelik Korelasyon testi yapılmıştır. Ayrıca, gruplar arasındaki farklılıkları betimlemek için TUKEY testi kullanılmıştır. Araştırmaya yönelik bütün analizlerde anlamlılık seviyesi (p<0,05) olarak değerlendirilmiştir. Araştırma bulgularında, katılımcıların genel öz yeterlilik seviyelerinin sınıf, cinsiyet ve öğretim türü değişkenleri açısından farklılaştığı bulunmuştur. Katılımcıların iletişim becerilerini değerlendirme ölçeği “ifade becerisi” alt boyutuyla yaş değişkeni arasında düşük düzeyde pozitif yönde bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca, katılımcıların iletişim beceri düzeylerinin gelir ve aktif spor yapma değişkenleri açısından farklılık gösterdiği bulunmuştur. Buna karşılık, genel öz yeterlilik ölçeği ile iletişim becerilerini değerlendirme ölçeği arasında herhangi bir ilişki bulunmamıştır. Sonuç olarak, antrenör adaylarının öz yeterlilik ve iletişim beceri seviyeleri arasında herhangi bir ilişki olmamasına karşın, bazı demografik değişkenlerin katılımcıların öz yeterlilik ve iletişim becerileri açısından farklılık gösterdiği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Relationship Between The General Self-quality and Communication Levels Of The Coach Candidates
2020
Yazar:  
Özet:

The ethical committee of the research was adopted on the basis of the application number 2020-SBB-0109 at the 15th meeting of 03.06.2012. The purpose of this study is to study the relationship between the general self-qualification and communication levels of the coach candidates studying at the university and to determine the status of differentiation in terms of the demographic variables of general self-qualification and communication. The research was attended by 150 coaches from the Department of Training at the Faculty of Sports Sciences of the Bartin University. The "Personal Information Form" created by the researcher was used as a data collection tool, the "General Self-Qualification Scale" and the "Communication Skills Assessment Scale" (ICD). The data was analyzed in the SPSS 23.0 program. For demographic variables, the frequency and ratio as well as the arithmetic average and standard deviation, the T-test for differentiation conditions and the ANOVA Correlation test for relation conditions have been performed. Also, the TUKEY test was used to describe the differences between the groups. In all the studies for the study, the level of meaning (p<0,05) was assessed. The research findings found that the overall self-qualification levels of participants vary in terms of class, gender and teaching type variables. The scale of evaluating the participants' communication skills has found a low-level positive relationship between the lower dimension of "expression skills" and the age variable. In addition, it was found that the level of communication skills of the participants varied in terms of income and active sports variables. On the contrary, there was no connection between the general scale of self-capability and the scale of assessing communication skills. As a result, although there is no connection between the level of self-quality and communication skills of the coach candidates, some demographic variables have found that the participants differ in terms of self-quality and communication skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini