Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 19
İyi Bir Almanca Öğretmeni Özelliklerine Yönelik Almanca Öğretmen Adaylarının Görüşleri
2020
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Almanca Öğretmenliği Öğrencilerinin görüşleri doğrultusunda “nasıl iyi bir Almanca Öğretmeni olunur?” sorusunun cevaplanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda ana problem cümlesi “Almanca Öğretmen adaylarının iyi bir Almanca Öğretmeni özelliklerine yönelik görüşleri nelerdir?” olarak belirlenmiş ve katılımcılara “Sizce iyi bir Almanca Öğretmeninin özellikleri nasıl olmalıdır?” sorusu yöneltilmiştir. Bu çalışma nitel araştırma yöntemiyle ve olgu bilim deseninde tasarlanmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye’deki Eğitim Fakültelerinde Almanca Öğretmenliği eğitimi alan öğretmen adayları, örneklemini ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünde eğitim alan 10 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Çalışmadaki veri toplama aracı, 1 adet yarı yapılandırılmış görüşme formundan oluşmaktadır. Veriler 2020-2021 eğitim yılı güz dönemi içerisinde toplanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada katılımcıların verdikleri cevaplar ışığında Kodlar ve Temalar belirlenmiş, bu Kodları ve Temaları oluşturan katılımcı ifadelerine de doğrudan yer verilmiştir. Bu çalışmanın Almanca Öğretmenlerine ve Almanca Öğretmen adaylarına faydalı olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of German Teacher Candidates To A Good German Teacher's Features
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to be "How to become a good German teacher" according to the opinions of the German Teaching Students. The answer to the question. In this regard, the main problem phrase is "What are the views of the candidates for German Teacher on the characteristics of a good German Teacher?" “How do you think the characteristics of a good German teacher should be?” The question is directed. This study is designed by the research method and the factual scientific pattern. The universe of research is formed by teachers candidates who receive German teaching training in the Education Faculty in Turkey, and their sample is formed by 10 teachers candidates who receive training in the German teaching department of the Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Education Faculty. The data collection tool in the work consists of 1 semi-configured conversation form. The data was collected during the 2020-2021 educational year. The method of content analysis is used in the analysis of data. In the study, in light of the responses given by the participants, the Codes and Themes were identified, and the participants' expressions that formed these Codes and Themes were directly included. It is believed that this study will be beneficial for German Teachers and German Teachers candidates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.200
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini