Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 86
 İndirme 9
Sınıf Öğretmenlerinin Beden Eğitimi ve Oyun Dersine Yönelik Tutumları ve Karşılaştıkları Problemlerin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ilkokullarda beden eğitimi ve oyun dersini yürütmekle görevli olan sınıf öğretmenlerinin derse yönelik tutumlarını ve karşılaştıkları problemleri ortaya çıkarmak amacıyla yürütülmüştür. Araştırmaya Hatay ilinde çeşitli okullarda görev yapmakta olan toplamda 468 sınıf öğretmeni gönüllü olarak katılmıştır. Araştırmada Yıldız (2010) tarafından geliştirilen ‘’Sınıf Öğretmenlerinin Beden Eğitimi Dersi Tutum Ölçeği’’ ile ‘’Sınıf Öğretmenlerinin Beden Eğitimi Dersi Problem Ölçeği’’ kullanılmış ve anlamlılık düzeyi (p)<.05 olarak kabul edilmiştir. İkili grup karşılaştırmaları için bağımsız örneklem t testi ikiden fazla grup karşılaştırmaları içinse tek yönlü varyans analizi (Anova) testi kullanılmıştır. Araştırma bulguları incelendiğinde sınıf öğretmenlerinin tutum ve problem durumları ile cinsiyet, meslekî kıdem ve haftalık egzersiz süresi değişkenleri arasında anlamlı bir farklılık belirlenememiştir (p>.05). Sonuç olarak cinsiyet, meslekî kıdem ve haftalık egzersiz süreleri değişkenlerinin, öğretmenlerin beden eğitimi ve oyun dersine yönelik tutumları ve bu derste karşılaştıkları problemler üzerinde anlamlı bir farklılığa sebep olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca kadın öğretmenlerin beden eğitimi ve oyun dersinde algıladıkları problem düzeyi erkek öğretmenlere göre daha yüksek olurken mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin derse karşı tutumlarının daha olumlu olduğu belirlenmiştir. Yine düzenli olarak egzersiz yapmayan öğretmenlerin tutumlarının düşük, karşılaştıkları problem algılarının ise yüksek olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Attitude Of Classroom Teachers To Physical Education and The Game Lesson and The Problems That They Experience
2021
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to reveal the attitudes towards the lesson and the problems faced by the classroom teachers who are responsible for conducting physical education and game lessons at primary school level. A total of 468 classroom teachers working in various schools in the province of Hatay voluntarily participated in the study. In the study, "Classroom Teachers' Physical Education Lesson Attitude Scale" and "Clasroom Teachers' Physical Education Lesson Problem Scale" developed by Yıldız (2010) were used. The significance level was accepted as (p) <.05. Independent sample t test was used for paired group comparisons and one-way variance analysis (Anova) test was used for comparisons of more than two groups. When the findings of the study were examined, no significant difference was found between the classroom teachers' attitudes and problem situations and the variables of gender, occupational seniority and weekly exercise time (p>.05). As a result, it was determined that the variables of gender, professional seniority and weekly exercise time did not cause a significant difference on the teachers' attitudes towards physical education and game lessons and the problems they encountered in this lesson. In addition, it was determined that while the level of perceived problems by female teachers in physical education and game lesson was higher than that of male teachers, new teachers' attitudes towards the lesson were more positive. It was also found that the attitudes of teachers who do not do exercise regularly were low and their perceptions of the problem they encountered were high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.670
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini