Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 112
 İndirme 45
Özel Yetenekli Öğrencilerin Programlama Dili Öğretiminde Kodu Game Lab Yazılımının Problem Çözme Becerileri Düzeyine Etkisi
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

21. yüzyılda öğrencilerden eleştirel düşünebilme, problem çözebilme, analiz ve sentez yapabilme, işbirlikçi çalışabilme, yenilikçi ve üretken olabilme, doğru ve güncel bilgiye kolay erişebilme gibi temel beceriler beklenmektedir. 21. yüzyıl öğrencilerinden beklenilen becerilerin kazanılmasında bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler bireylerde istendik davranış değişikliği oluşturma sürecinde önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerin algoritmik düşünme ve karşılaşılan problemlerin çözümü becerilerini kazandırma programlama dersinin temel özelliklerden biridir. Bu araştırmanın amacı, programlama dili öğretiminde Kodu Game Lab 3 boyutlu yazılım geliştirme ortamını kullanarak, bu ortamın öğrencilerin problem çözme becerileri düzeyleri üzerindeki etkisini ortaya çıkarmaktır. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Samsun ilinde bulunan ve Kodu Game Lab 3 boyutlu yazılım ile kodlama eğitimi almış 5. sınıfta okuyan 35 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Veri toplamada özel yetenekli öğrencilerin uygulama öncesinde ve sonrasında problem çözme becerilerindeki değişimi ortaya çıkarmak için Serin, Bulut Serin ve Saygılı (2010) tarafından geliştirilen “Çocuklar İçin Problem Çözme Envanteri “ kullanılmıştır. Araştırmada nicel veri toplama aracı ile elde edilen veriler SPSS 22 istatistik programı kullanılarak çözümlenmiş ve araştırmada yapılan tüm analizlerde manidarlık düzeyi .05 kabul edilmiştir. Nicel verilerin incelenmesinde betimsel istatistiklerin yanı sıra, T testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda kodlama eğitiminin özel yetenekli öğrencilerin problem çözme becerilerinde olumlu etki yarattığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Students With Special Skills In Programming Language Teaching The Impact Of Code Game Lab Writing On The Level Of Problem-solving Skills
2019
Yazar:  
Özet:

In the 21st century, students are expected to have basic skills such as critical thinking, problem-solving, analysis and synthesis, collaborative work, being innovative and productive, and easy access to accurate and up-to-date information. In the acquisition of the skills expected from the 21st century students, the rapid developments in science and technology have an important role in the process of creating the desired behavior change in individuals. It is one of the core features of the programming course that gives students the skills of algorithmic thinking and solving problems that they encounter. The purpose of this research is to reveal the impact of this environment on the levels of problem-solving skills of students, using the Code Game Lab 3D software development environment in programming language teaching. The research work group is made up of 35 students in the 5th class who are located in Samsun Province in the 2017-2018 educational year and have received coding training with Code Game Lab 3D software. The research has used a screening model. The data collection has been used by Cold, Cloud Cold and Respect (2010) to reveal the changes in problem-solving skills of special skilled students before and after application. The data obtained by the quantum data collection tool in the research was analyzed using the SPSS 22 statistical program and the manicure level .05 was accepted in all the analyses carried out in the research. In addition to the visual statistics in the study of Nicel data, the T test was used. The research has shown that coding education has a positive impact on the problem-solving skills of special skilled students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.031
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi