Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 6
Otantik Programlama Etkinlikleri: Öğrencilerin Bilgi İşlemsel Düşünme ve Programlama Öz-yeterlilik İnançlarına Etkisi
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi işlem ajanlarını kullanarak bir problem çözme şekli olan bilgi işlemsel düşünmenin programlama öğrenmeyle gelişebileceği düşünülmektedir. Programlama öğretiminin de çoğunlukla gerçek yaşam bağlamından uzak şekilde yapılması öğrencilerin öğrenmesini olumsuz etkilemektedir. Bu çalışmada otantik öğrenme etkinlikleriyle tasarlanan programlamaya giriş dersinin öğrencilerin bilgi işlemsel düşünme ve programlama öz-yeterlik inançlarına etkisi incelenmiştir. Bu çalışma nicel ve nitel verilerin birlikte kullanıldığı karma yöntem araştırmasıdır. Çalışma grubu bir devlet üniversitesi, meslek yüksekokulu, bilgisayar teknolojileri bölümünde öğrenim gören 17 öğrenciden oluşmaktadır. Çalışma öncesinde ve sonrasında öğrenciler bilgi işlemsel düşünme ölçeği ve programlama öz-yeterlik inançları ölçeğini doldurmuşlarıdır. Çalışmanın sonunda öğrencilerin bilgi işlemsel düşünme ve programlama öz-yeterlilik gelişimlerini değerlendirmek için öğrencilerle görüşme yapılmıştır. Bulgular otantik programlama etkinliklerinin yaratıcılık, algoritmik düşünme, eleştirel düşünme ve bilgi işlemsel düşünme genel düzeylerini anlamlı şekilde geliştirdiğini göstermiştir. Öğrencilerin bilgi işlemsel düşünmenin problem çözme ve işbirliklilik gibi bazı alt faktörlerinde anlamlı gelişmeler olmamıştır. Öğrenciler bilgi işlemsel düşünme becerilerinin gelişimini ilgi çekici etkinlikler yapılması, sürekli destek, günlük yaşam problemleri ile çalışma, kodlama öğrenme ile ilişkilendirmiştir. Öğrencilerin programlama öz-yeterlilik inançlarının anlamlı şekilde geliştiği ortaya çıkmıştır. Gelecekteki araştırmalarda farklı eğitim seviyelerinde ve daha geniş örneklemlerle çalışılabilir. Öğrencilerin evde tekrar yapmalarını teşvik edecek farklı etkinlikler planlanabilir. Diğer taraftan bazı öğrencilerin grup içindeki performans farklılıklarından olumsuz etkilendiği ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede öğrenciler her hafta gruplar arasında çaprazlanarak farklı öğrencilerle çalışma fırsatı bulabilir.

Anahtar Kelimeler:

Otantik Programlama Etkinlikleri: Ogrencilerin Bilgi Islemsel Dusunme ve Programlama Oz-yeterlilik Inanclarina Etkisi
2021
Yazar:  
Özet:

It is believed that information processing thinking, which is a way to solve a problem using information processing agents, can develop with programming learning. The teaching of programming is also largely done away from the real life context, which has a negative impact on the learning of students. In this study, the entrance course to programming, designed with authentic learning events, has been studied the impact of students on the beliefs of knowledge processual thinking and programming self-capacity. This study is the study of the karma method in which quantum and quality data are used together. The study group consists of 17 students studying in a public university, a professional college, the computer technology department. Before and after the study, students have completed the scale of knowledge processual thinking and the scale of programming self-capacity beliefs. At the end of the study, interviews were held with students to evaluate the development of the student’s information processual thinking and programming self-capacity. The findings have shown that authentic programming activities significantly improve the general levels of creativity, algorithmic thinking, critical thinking and information processing thinking. There has been no meaningful developments in some subfactors such as problem-solving and collaboration in student information processual thinking. Students have been linked to the development of knowledge processual thinking skills with the conduct of interesting activities, continuous support, work with daily life problems, coding learning. It has been revealed that students' programming self-quality beliefs have developed meaningfully. Future research can be studied at different levels of education and with broader samples. Different activities can be planned to encourage students to do it again at home. On the other hand, it was revealed that some students were negatively affected by performance differences within the group. In this framework, students can find the opportunity to work with different students by crossing between groups every week.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 844
Atıf : 6.541
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini