Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 270
 İndirme 68
İkinci Dünya Savaşı Sonrası Mısır Siyasi Tarihi Üzerinden Arap Baharı’nın İncelenmesi
2019
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arap Baharı süreci, Sosyal ve Ekonomik nedenlere bağlı olarak Tunus’ta başlayıp kısa bir süre sonra birçok Arap ülkesine yayılmıştır. Bu süreç, Ortadoğu’nun en büyük ülkelerinden biri olan Mısır’da, ülkenin siyasi tarihinde barındırdığı ilişkilerinden dolayı diğer ülkelere göre farklı boyutlarda gelişim göstermiştir. Sosyal hareketlerin etkisiyle örgütlenen rejim muhaliflerinin protestoları sonucu uzun yıllardır ülkeyi yöneten Hüsnü Mübarek görevi bırakmak zorunda kalmıştır. 2012 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Müslüman Kardeşler’in adayı Muhammed Mursi sadece bir yıl yönetimde kalabilmiştir. 3 Temmuz 2013 yılında ordu tarafından yapılan darbeyle Mısır’da yönetim askerlere geçmiştir. Bu süreçle birlikte uzun yıllardır demokratik bir yönetime kavuşmak isteyen Mısır halkının umutları başka bir “bahara” kalmıştır.

Anahtar Kelimeler:

İki̇nci̇ Dunya Savasi Sonrasi Misir Si̇yasi̇ Tari̇hi̇ Uzeri̇nden Arap Bahari’nin İncelenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

The Arab Spring process began in Tunisia due to social and economic reasons and shortly later spread to many Arab countries. This process, in Egypt, one of the greatest countries in the Middle East, has evolved in different dimensions than other countries due to the relations that the country has held in its political history. As a result of the protests of the opponents of the regime organized by the influence of social movements, Hüsnü Mubarak, who has been ruling the country for many years, has been forced to leave the task. The Muslim Brotherhood candidate, Mohammed Mursi, who won the 2012 presidential election, was able to remain in the government for only one year. On July 3, 2013, the Egyptian army took over the government to the military. With this process, the hopes of the Egyptian people who have long wanted to get a democratic rule have remained another "spring".

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini