Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 36
Iı. Dünya Savaşı Sonrası Türkiye- Irak Siyasi İlişkileri
2008
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşısonrasında İngiltere dünyada süper güç olma niteliğini kaybetmiştir. Artık İngiltere’nin yerine ABD ve SSCB olmak üzere iki kuvvetli devlet oluşmuştur. Bu iki devletin önderliğinde savaşın sonrasında barışısağlamak amacıyla Yalta ve Postdam Konferanslarında BM Güvenlik Konseyi’ndeki oylama sonucunda beşülkeye ABD, Çin, SSCB, İngiltere, Fransa sürekli “temsil” ve “veto” hakkıverilmiştir. Zirveler sonunda Avrupa’da demokratik rejimlerin kurulacağıortak bir demeçle açıklanmıştır. Buna göre dünya ABD ve SSCB arasında paylaşılarak her iki devletin arka bahçeleri belirlenmiştir. Bu nedenle Türkiye her iki ülke için de stratejik bir önem arz etmiştir. ABD SSCB’nin Karadeniz’de önünü kesebilmek için Türkiye’yi yanında görmek isterken, SSCB’de Türkiye’yi atlayarak Orta Doğu ülkelerinde nüfuz bölgeleri oluşturmuştur. Bu çalışmada II.Dünya savaşısonrasındaki süreçte Türkiye’nin Orta- Doğu ülkelerinden sınır komşusu Irak ile arasındaki siyasi ilişkiler incelenmiştir. Siyasi ilişkiler içinde Irak’taki siyasi süreç, Türkiye’nin Irak dışpolitikası, Türkiye’nin Irak’la olan meseleleri, Irak’taki Türkmenlerin meseleleri ve Türkiye’nin izlediği siyaset yer almaktadır. Çalışmanın sonunda bu süreç incelenerek bir sonuca varılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Political Relations After World War
2008
Yazar:  
Özet:

in the world war, ingiltere has lost the nature of being super power in the world, and instead of england, there are two strong states, including abd and sscb. after the war in the leadership of these two states, there is a statement that the political work in turkey and in the postdam conferences, fiveukeye abd china sscb ingiltere fransa continuous “temsil” and “veto” were the right summits, in the end of the european democratic regimens, and the political work of the turkish country was followed by the political situation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.453
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini