Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
 Sesli Dinleme 1
DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ TÜRKİYE-BULGARİSTAN İLİŞKİLERİ (1950-1960)
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma 1950-1960 yılları arasında Demokrat Parti’nin iktidarı döneminde Türkiye’nin Bulgaristan ile olan ilişkileri kapsamaktadır. Yıllar yıllı süren Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan göçler, siyasi, ticari, kültürel ve sportif ilişkiler dönemin dış politikasının temellerini oluşturmuştur. SSCB ve ABD arasında süren rekabetin Doğu ve Batı dünyası olarak ikiye ayrılmasıyla Türkiye tercihini Batı dünyasından yana kullanmış ve dış politikasını buna göre şekillendirmiştir. Göç konusu başlı başına iki taraf ilişkilerini gerse de ticari, kültürel ve sportif ilişkiler olumlu bir düzlemde devam ettirilmeye çalışılmıştır. DP’yi geçmiş dönem iktidarlarından ayıran önemli temel unsur ise dış siyasette son derece aktif olması ve bölgesel iş birliği çabalarından asla çekinmemesidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; 1950-1960 yılları arasında Demokrat Parti’nin iktidarı döneminde Türkiye’nin Bulgaristan ile olan ilişkileri kapsamaktadır. Yıllar yıllı süren Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan göçler, siyasi, ticari, kültürel ve sportif ilişkiler dönemin dış politikasının temellerini oluşturmuştur. SSCB ve ABD arasında süren rekabetin Doğu ve Batı dünyası olarak ikiye ayrılmasıyla Türkiye tercihini Batı dünyasından yana kullanmış ve dış politikasını buna göre şekillendirmiştir. Göç konusu başlı başına iki taraf ilişkilerini gerse de ticari, kültürel ve sportif ilişkiler olumlu bir düzlemde devam ettirilmeye çalışılmıştır. DP’yi geçmiş dönem iktidarlarından ayıran önemli temel unsur ise dış siyasette son derece aktif olması ve bölgesel iş birliği çabalarından asla çekinmemesidir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 386
ANASAY