Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 131
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
Göç Kuramları Çerçevesinde İkinci Dünya Savaşı Sonrası Batı Avrupa’nın Göç Deneyimi
2020
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı sonrası Batı Avrupa ülkelerine yönelik göç hareketleri önemli ölçüde artmıştır. Ayrıca bu ülkelere yönelik göçün niteliği de değişmiştir. Bu göç hareketlerinin niteliğinin değişmesinde özellikle dekolonizasyon süreci, yabancı işgücü gereksinimi, küreselleşme, neoliberal ekonomi politikalarının yükselişi ve üçüncü ülkelerdeki çatışmalar gibi birçok itici ve çekici faktör etkili olmuştur. Bu faktörler, bu göç hareketlerinin tek bir göç kuramı çerçevesinde açıklanmasını zorlaştırmaktadır. Bu çalışmanın ana amacı, İkinci Dünya Savaşı sonrası Batı Avrupa’ya yönelik göç hareketlerini tarihsel kırılma noktaları üzerinden süreçlere ayırmak ve genel itibariyle ekonomi ve bağımlılık temelli makro düzeyli göç kuramları çerçevesinde incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

The Migration Experience Of Western Europe After The Second World War Within The Framework Of Migration Theories
2020
Yazar:  
Özet:

After the Second World War, migratory movements towards Western European countries increased significantly. In addition, characteristics of migration towards these countries also has changed. Many push and pull factors, such as particularly decolonization process, foreign labor requirement, economic crises, globalization, the rise of neoliberal economic policies and conflicts in third countries, have been influential in changing the characteristics of these migratory movements. These factors makes difficult to explain these migratory movements within the framework of a single migration theory. The main purpose of this study is to divide migratory movements towards Western Europe after the Second World War into the processes through historical breakpoints and to examine them within the framework of macro level migration theories based on the economy and dependency in general.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini