Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 94
 İndirme 52
2015 Türkçe Öğretim Programının Metin Tür ve Tema Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitim sistemleri, sosyal, kültürel hayatta meydana gelen değişiklikler, ekonomik nedenler, teknolojik gelişmeler vb. nedenlerle zamanla yenilenmektedir. Cumhuriyet’in ilanından bugüne, birçok eğitim programı uygulamaya konulmuş, yeni bilimsel gelişmelerin ışığında, günün koşulları da dikkate alınarak aksaklığı görülen programlar yenileriyle değiştirilmiştir. Diğer derslerin programları gibi, Türkçe öğretim programı da bu değişimden etkilenmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 05/08/2015 tarih ve 71 sayılı kararı ile Türkçe Dersi (1-8. Sınıflar) 2015 Türkçe Öğretim Programı kabul edilmiş; 2016-2017 eğitim - öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Bu çalışmanın amacı, bakanlıkça kabul edilen MEB Türkçe Dersi (1-8. Sınıflar) Öğretim Programında metin ve tema seçimini, geçmiş dönemlerde uygulanan programlarla da karşılaştırarak, sınıf düzeylerine göre değerlendirmektir. Çalışmada, önce metin ve tema kavramlarından başlayarak kavramsal bilgi verilmiş, daha sonra 1924’ten günümüze hazırlanarak farklı kademelerde uygulamaya konulmuş olan Türkçe Öğretim Programlarında metin tür ve tema seçiminde dikkate alınan hususlar özetle anlatılmıştır. Kabul edilen MEB Türkçe Dersi (1-8. Sınıflar) Türkçe Öğretim Programı’nda sınıf düzeylerine göre metin türleri ve temalar hakkında verilen tablolar, açıklamalar incelenmiş; konu hakkında programda yer alan bilgiler değerlendirilmiştir. Hazırlanan bu çalışma tarama modelinde betimsel bir araştırmadır. Araştırma verileri, doküman taraması yoluyla elde edilmiş, verilerinin çözümlenmesinde betimsel analiz tekniği kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2015 Evaluation Of The Text Type and Theme Selection Of The Teaching Program
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

the changes in the social cultural life of educational systems have been amended with new scientific developments in the light of new scientific developments that have been applied to many educational programs since the announcement of the republic, which has been renewed in the social cultural life, as well as programs of other courses, such as the teaching program, were affected by this change, the national education ministry and the study board of the president 05047080472015 history and 71 decisions, such as the teaching program of 18 classes 2015 has been accepted by 20162017 training in the selection of various types of lectures, which have been evaluated in accordance with the selection of studies, and the implementation of studies, which have been evaluated in accordance with the subjects of studies

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of 2015 Turkish Language Curriculum In Terms Of Text Type and Theme
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Education systems are renewed over time due to changes in cultural and social life, economical factors, technological developments and so on. Since the proclamation of the Republic, many curricula have been put into practice and taking into account current conditions and new scientific developments the ones which were thought to be problematic or inefficient have been replaced by the new ones. Like curricula of other courses, Turkish curriculum has been affected by these changes. Turkish language course (1-8 grades) was adopted with the decision of Ministry of Education Board of Education and Instruction dated 05.08.2015 and numbered 71 and it was decided to be implemented gradually starting from 1st and 5th grades in 2016-2017 school year. The purpose of this study is to evaluate the texts and themes placed 1-8 grades Turkish language course by grade levels and to compare the new curriculum with the previous ones. In the study, conceptual information starting with text and theme concepts is given first and considerations taken into account in selecting text and theme in Turkish Curricula which have prepared and implemented at different levels since1924 are summarized. Tables and explanations on text types and themes have been examined by the grade levels and information on the subject which is in the curriculum has been evaluated. This study is a descriptive research in survey model. Research data has been obtained through document scanning and descriptive analysis technique has been used to analyze the data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.034
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini