Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 66
 İndirme 19
2015 Türkçe Dersi Öğretim Programı Hakkında Öğretmen/öğretmen Adayı ve Öğretim Elemanı Görüşleri
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitim-öğretim faaliyetlerinde başarılı olabilmenin en önemli koşullarından biri de sağlam bir programa sahip olmaktır. Programlar zaman zaman çeşitli nedenlerle değiştirilmekte ya da ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenlenmektedir. Ancak bu programlar her ne kadar ideal olanı yakalama düşüncesiyle hazırlanmış olursa olsun mutlaka eksik olan yönlerinin bulunabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle hazırlanan programların bu programın uygulayıcıları ile uzman kişiler tarafından değerlendirilmesi bu değerlendirmelerin de belirli şekillerde programlara yansıtılarak tespit edilen eksikliklerin giderilmesine katkı sağlaması önem arz etmektedir. Bunun yanında eğitim-öğretim faaliyetlerinde istenilen hedeflere ulaşabilmek için programların asıl uygulayıcıları olan öğretmenlerin de programlar hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaları ve programı iyice kavramış olmaları gerekir. Bu düşüncelerden hareketle bu çalışmada, 2015 yılında yenilenen ve 2016-2017 eğitim - öğretim yılından itibaren 1 ve 5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak olan Türkçe öğretimi programı (Türkçe Dersi 1-8. Sınıflar Öğretim Programı) hakkında sınıf ve Türkçe öğretmenlerinin, öğretmen adaylarının farkındalık düzeyleri ile öğretim elemanlarının görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu Giresun merkez ilçede görev yapan sınıf ve Türkçe öğretmenleri ile bu alanlardaki 4. sınıf öğretmen adayları, ilgili derslere giren öğretim elemanları oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak açık uçlu sorulardan oluşan görüşme formu kullanılmıştır. Katılımcılardan yenilenen Türkçe Öğretim Programı hakkında yazılı olarak belirlenmiş sorulara cevap vermeleri istenmiştir. Araştırmanın verileri betimsel analiz tekniği ile çözümlenmiştir. Çalışma ile yenilen Türkçe öğretim programı hakkında uygulayıcıların görüşlerinden faydalanılmış ve görüşleri doğrultusunda öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.113
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini