Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 126
 İndirme 27
Washi̇ngton Uzlasisi’ndan Sonra Neo-li̇berali̇zm: Dunya Bankasi'nin Kalkinma Soylemleri̇ Baglaminda Bi̇r Degerlendi̇rme
2018
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

Washington Uzlaşısı, Bretton Woods kurumları özellikle de Dünya Bankası tarafından 1970'lerin sonlarından itibaren gelişmekte olan ülkelerin ekonomik ve kalkınma politikaları gündemine konulan ve yaygınlaştırılan neoliberal iktisadi politikalar dizisini ifade etmektedir. Bununla birlikte, 1990'lı yılların sonlarına doğru, Washington Uzlaşısı’nın yerini, farklı ekonomilerdeki farklı kurumların zorunluluğunun altını çizen ve hükümetin pazar müdahalelerinin yararlı roller oynayabileceği koşulları vurgulayan Post Washington Uzlaşısı (PWC) aldı. Ancak PWC, gelir dağılımı, yoksulluk, kendi kendini sürdürecek büyüme ve yoksullara sosyal hizmet sunumu gibi konulara neoliberalizmin temel ilkeleri çerçevesinde dikkat çekmektedir. Bu makale, tarihsel perspektifi izleyerek PWC’nın ilkelerinin neoliberal boyutunu aydınlatmayı amaçlamaktadır. Makalenin sonunda, Dünya Bankası’nın PWC ile kalkınmanın sosyal boyutuyla ilgili söylemlerinin arttığı ve bu bağlamda politikalar uyguladığı gözlense de, tüm bu politikaların esas olarak neoliberal eksende şekillendirildiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Neoliberalism After The Washington Consensus: An Evaluation In The Context Of The World Bank’s Development Discourses
2018
Yazar:  
Özet:

The Washington Consensus implies sets of neoliberal economic policies spreaded frontmost by main Bretton Woods Institutions and especially by the World Bank that entered into the economic policy and development schedules of many developing countries since 1970s. However, towards the end of the 1990s, the Washington Consensus exchanged by a opposite to paradigm called the Post-Washington Consensus (PWC) which underlined the necessity for different institutions in different economies and identified circumstances in which government market interventions can play useful roles. Furthermore, PWC draws attention to issues such as distribution of income, poverty, sustainable growth and delivarence of social services to the poor people; but still under the rules of neoliberalism in order to relegitimize it within reality of its crisis. This article aims to elucidate the neoliberal dimension of PWC’s principles by tracing historical perspective.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.098
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini