Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 65
 İndirme 28
Neo-li̇berali̇zm, Kuresel Kri̇z ve Emek Pi̇yasasinda Yasanan Donusumler: Guney Avrupa Baglaminda Bi̇r Degerlendi̇rme
2018
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 küresel krizi sonrasında neo-liberalizmin eleştirilmesi beklenirken gelinen noktada kriz sürecinden daha fazla neo-liberalizm ile çıkılacağı beklentisi yaratılmıştır. Nitekim 2008 krizinden ciddi anlamda etkilenen Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin neo-liberal politikaları uygulamaya zorlanması ve bu doğrultuda emek piyasalarının esnekleştirilerek neo-liberalizmin yarattığı krize çare bulunacağı beklentisi oldukça dikkat çekicidir. Bu süreç neo-liberalizmin Avrupa’yı nasıl etkisi altına aldığını göstermesi açısından da oldukça önemlidir. Bu çalışmanın amacı Avrupa Birliği’nin çevresini oluşturan ve krizden en yoğun şekilde etkilenen Güney Avrupa ülkelerinin emek piyasalarını analiz ederek Avrupa Birliği’nde yaşanan neo-liberalleşme sürecini ortaya koymaktır.

Anahtar Kelimeler:

Neoliberalism, Global Crisis and Returns In The Employment Market: A Assessment Of The Connection To Southern Europe
2018
Yazar:  
Özet:

After the 2008 global crisis, the neo-liberalism is expected to be criticized, and at the point of view, more neo-liberalism is expected to be out of the crisis process. In fact, the expectation that the EU, which was seriously affected by the 2008 crisis, will be forced to implement neo-liberal policies and that the labour markets will be flexible and the crisis created by the neo-liberalism will be resolved. This process is also very important to show how neo-liberalism has influenced Europe. The aim of this study is to reveal the process of neo-liberalization in the European Union by analyzing the labour markets of the southern European countries that form the environment of the European Union and are most affected by the crisis.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.721
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini