Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Washıngton Uzlaşması Sonrasında Dünya Bankasından Bir Açılım Önerisi: “kapsamlı Kalkınma İçin Çerçeve" "="
2007
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dönemin Dünya Bankası Başkanı James D. Wolfensohn 'un önerisiyle 1999 yılından itibaren kalkınma gündemine yerleşen "Kapsamlı Kalkınma için Çerçeve" genel hatlarıyla ele alınmaktadır. Kapsamlı Kalkınma için Çerçeve ile birlikte, parçalanmış, kısa dönemli ve proje temelli bir kalkınma anlayışı yerine, uzun dönemli, bütüncül ve stratejik bir anlayışın getirilmeye çalışıldığı ileri sürülmekte, bu bağlamda da politika reformu ve kurumsal kalkınmaya özel bir önem atfedilmektedir. Washington Uzlaşması tecrübesine karşılık eleştirel ve alternatif bir tutumu temsil etme iddiasıyla ortaya çıkan söz konusu yaklaşım, aynı zamanda, Post-Washington Uzlaşması'na geçişin somut göstergelerinden biri sayılmaktadır. Nitekim, Kapsamlı Kalkınma için Çerçeve özellikle yoksulluk olgusunun göz ardı edilişine karşı çıkarak, kalkınma sorunsalının beşeri, sosyal ve yapısal boyutlarını da içerecek şekilde ele alınmasına olanak tanıyabilecek, katılımcılık vurgusunu öne çıkaran bir teorik zemin olarak sunulmaktadır. Öte yandan, Kapsamlı Kalkınma için Çerçeve 'nin Washington Uzlaşması 'na karşı yeni ve farklı bir kalkınma perspektifi sağlayıp sağlamadığı ve/veya küresel yönetişim açısından gördüğü işlev gibi hususlar da Post-Washington Uzlaş ması'na ilişkin tartışmaların önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla, gerek getirdiği kavramsal çerçeve ve teknik açıdan uygulanabilirliği, gerekse önerdiği kalkınma anlayışı nedeniyle, Kapsamlı Kalkınma için Çerçeve 'nin farklı görüş açılarından aldığı yorum ve eleştirilerin bir bölümüne de bu çalışmada yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.711
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini