Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 111
 İndirme 41
Otistik Çocuğa Sahip Ebeveynlerin Durumluluk ve Sürekli Kaygı
2015
Dergi:  
Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, spor yapan ve yapmayan otizmli çocuğa sahip ebeveynlerin durumluluk ve süreklilik kaygı seviyelerinin karşılaştırılmasıdır. Araştırmamızın çalışma gurubunu Kocaeli il merkezinde yaşayan ve otizm tanısı almış çocuğa sahip 46 ebeveyn oluşturmaktadır. Bunların 35’i anne, 11’i baba olarak belirlenmiştir. Araştırmada random (tesadüfi) yöntemi kullanılmıştır. Veriler Spielberg ve arkadaşları (1970) tarafından geliştirilen, Necla Öner ve Ayhan Le Compte (1974-1977) tarafından Türkçeye uyarlanan Durumluluk-Süreklilik Kaygı Ölçeği esas alınarak yapılmıştır.  Verilerin analizinde  t testi ve One – Way ANOVA, Ki-kare testleri kullanılmıştır. Araştırmada spor yapan ve spor  yapmayan otistik çocuğa sahip ebeveynlerin durumluluk ve süreklilik kaygıları arasındaki farka bakılmıştır. Elde edilen bulgularda spor yapan ve yapmayan çocuğa sahip olan ebeveynlerin durumluluk kaygı düzeylerinde p<0,05 den dolayı anlamlı bir farklılık bulunmazken (p<473), ailelerin süreklilik  kaygı seviyelerinde ise anlamlı farklılık (p>048)  bulunmuştur. Sonuç olarak spor yapan ve spor yapmayan çocuğa sahip ebveyenler de süreklilik kaygı düzeylerinde artış olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri
Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri