Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 79
 İndirme 32
Futbol Hakemlerinin Sürekli Kaygı Düzeylerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Futbol günümüzde en popüler spor dallarından biri olarak bilinmektedir. Geniş çaplı bir endüstriye sahip futbolun saha içinde en önemli karar mercii olan hakemlerin, tüm futbol paydaşları ile etkileşim halinde olduğu da bir gerçektir. Dolayısıyla futbol hakemleri yoğun duygu ve düşünceler içinde olabilmektedir. Bu araştırma, futbol hakemlerinin sürekli kaygılarının incelenmesi amacı ile yapılmıştır. Araştırma nicel araştırma yöntemlerinden tarama modeli kullanılarak, Düzce ilinde görev yapan futbol hakemleri arasından, basit seçkisiz (Random sampling) örnekleme yöntemi (Büyüköztürk vd. 2012) evren içerisinden gönüllü katılım sağlayan 32 kadın %12,7-219 erkek %87,3 toplamda 251 hakemden oluşmaktadır. Katılımcıların bazı demografik özelliklerini belirlemek için araştırmacılar tarafından oluşturulmuş 4 soruluk “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Katılımcıların sürekli kaygı düzeylerini belirlemek amacı ile Spielberger, Gorsuch ve Luschene (1970) tarafından geliştirilen, Öner ve Le Compte (1983) tarafından Türkçe ’ye uyarlanan “Sürekli Kaygı Envanteri” kullanılmıştır. Kullanılan form ve ölçekten elde edilen veriler SPSS 17,0 paket programından faydalanılarak analiz edilmiştir. Verilerin analizinde frekans, yüzde, minimum, maksimum, ortalama ve standart sapma değerleri kullanılmıştır. Veri dağılımları Skewness-Kurtosis değerleri ile incelenmiş, veriler normal dağılım gösterdiğinden parametrik testlerden olan T- testi ve ANOVA testi kullanılmış, anlamlılık düzeyi ise p<0,05 olarak belirlenmiştir. Araştırmanın bulgularına göre, hakemlerin sürekli kaygı düzeyleri yüksektir ve hakemlerin sürekli kaygı düzeyleri cinsiyet ve medeni durum değişkenleri açısından anlamlı bir farklılık ifade etmezken, hakemlik yapma süresi ve klasman değişkenleri açısından anlamlı bir farklılığa neden olmuştur. Sonuç olarak, kadın hakemlerin ve bekâr hakemlerin sürekli kaygı düzeyleri daha yüksektir. Hakemlik yapma süresi fazla olan hakemlerin sürekli kaygı düzeyleri az olan hakemlerin sürekli kaygı düzeylerine göre ise anlamlı derecede daha yüksektir. Ayrıca, ulusal düzeydeki hakemlerin sürekli kaygı düzeyleri, klasmanı aday, il, bölgesel yardımcı ve ulusal yardımcı olan hakemlere göre yine anlamlı derecede daha yüksektir. Bu çalışma, hakemlerin yaşadıkları sürekli kaygı durumunu azaltmak için bu konuda yapılacak olan eğitimlere ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştur

Anahtar Kelimeler:

Continuous Review Of Football Judges' Level Of Anxiety
2020
Yazar:  
Özet:

Football is known as one of the most popular sports of the day. It is also a fact that the judges, who are the most important decision mercii in the field of football with a broad industry, are interacting with all football stakeholders. So football judges can be in intense feelings and thoughts. This research was carried out with the aim of examining the constant concerns of football judges. The research uses the scanning model from quantum research methods, among football judges who work in the province of Düzce, the simple random sampling (Random sampling) sample method (Büyüköztürk vd. In 2012, 32% of the women who participated voluntarily in the universe, 12.7-219% of the men, 87.3% of the total of 251 judges. The 4 question "Personal Information Form" created by researchers to determine some demographic characteristics of participants was used. The "Continuous Anxiety Reserve" was developed by Spielberger, Gorsuch and Luschene (1970) and adapted to English by Öner and Le Compte (1983) in order to determine the continuous level of anxiety of participants. The data obtained from the form and scale used was analyzed using the SPSS 17.0 package program. In the analysis of data, the frequency, percentage, minimum, maximum, average and standard deviation values were used. The data distribution is studied by the Skewness-Kurtosis values, the T-test and ANOVA test, which are parametric tests, as the data show normal distribution, and the significance level is determined as p<0,05. According to the findings of the study, the levels of constant anxiety of the judges are high and the levels of constant anxiety of the judges do not represent a significant difference in terms of gender and civil status variables, while the period of arbitration and classification variables have caused a significant difference. As a result, women judges and single judges have a higher level of constant anxiety. The levels of constant concern of the judges with a long period of time are significantly higher than the levels of constant concern of the judges with a long period of time. Furthermore, the levels of constant concern of national-level judges are significantly higher than the rankings of candidates, provincial, regional assistants and national assistants. This study revealed that judges need training in this area to reduce the constant anxiety they experience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini