Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 68
 İndirme 19
Yükseköğretim Kurumlarında İtibar Yönetimi: Spor Bilimleri Fakültesi Örneği
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Yükseköğretim kurumlarının sayısının artması ve öğrenci sayılarındaki artış ile birlikte öğrencilerin ulusal ya da uluslararası tercih edecekleri üniversite seçenekleri de artmaktadır. Öğrencilerin üniversiteyi tercih etme sebepleri arasında üniversitelerin aktif öğrencilerinin, mezunlarının ve kamuoyunun üzerinde yarattığı olumlu itibar ve algı önemli hale gelmiştir. Bu nedenle nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve öğrenciler tarafından çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almak için yükseköğretim kurumlarının belirli stratejiler doğrultusunda kurumsal itibar yönetimi konusuna daha fazla önem vermeleri gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu düşünceden hareketle mevcut durumun ortaya çıkarılması ve aktif öğrencilerin düşüncesinin öğrenilmesi atılabilecek ilk adımlar arasındadır. Bu araştırmada bir devlet üniversitesi bünyesinde yer alan ve Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin üniversitelerine karşı olan itibar düzeylerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya 130 kadın ve 174 erkek toplam 304 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Verilerin toplanması sürecinde, Balay, Kaya ve Yıldırım tarafından geliştirilen (2017) “İtibar Yönetimi Ölçeği” (İYÖ) ve araştırmacılar tarafından oluşturulan, “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analizinde; katılımcıların sosyo-demografik özelliklerini belirlemek için frekans ve yüzde analizi, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin kurumsal itibar yönetimine yönelik algılarını öğrenmek amacıyla t-testi ve tekyönlü varyans analizi (ANOVA) uygulanmıştır. Sonuç olarak; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumunun itibarına yönelik algılarında cinsiyet, yaş, bölüm, sınıf değişkenlerinde ölçeğin genelinde veya çeşitli alt boyutlarda istatistiksel açıdan anlamlı farklılıklar tespit edilirken, sadece öğrenim türü değişkeninde her hangi bir farklılık bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Higher Education Institutions: Examples Of Sports Sciences Faculty
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

With the increase in the number of higher education institutions and the increase in the number of students, the student’s national or international university options are also increasing. Among the reasons why students prefer the university has become important the positive reputation and perception that the universities create over their active students, graduates and the public. Therefore, it has emerged the need for higher education institutions to pay more attention to the subject of corporate reputation management in accordance with specific strategies to educate qualified students and be among the universities that are highly preferred by students. This thought is one of the first steps that can be taken by movement to reveal the current situation and to learn the thought of the active students. This study aims to identify the levels of reputation against the universities of students involved within a state university and studying at the Faculty of Sports Sciences. The study included 130 women and 174 men, with a total of 304 students participating voluntarily. During the process of data collection, the "Science Management Scale" developed by Balay, Rock and Lightning (2017) and created by researchers, the "Personal Information Form" was used. In the analysis of the obtained data; frequency and percentage analysis to determine the socio-demographic characteristics of the participants, T-test and one-way variance analysis (ANOVA) have been implemented in order to learn the perceptions of the students of the Faculty of Sports Sciences towards corporate reputation management. As a result; in the perceptions of the students of the Faculty of Sports Sciences towards the reputation of the higher education institution they study, gender, age, section, class variables are identified significant statistical differences throughout scale or in various subdimensions, while only in the variable of the type of learning has not been found any difference.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.540
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini