Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 141
 Görüntüleme 163
 İndirme 32
 Sesli Dinleme 1
Covid-19 Salgınının Eğitime Etkisi Konusunda Okul Yöneticilerinin Görüşleri
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınının eğitime etkisini okul yöneticilerinin görüşleri doğrultusunda belirlemektir. Ayrıca okul yöneticilerinin bu süreci nasıl yönettiklerini ortaya koymak da çalışmada amaç olarak belirlenmiştir. Araştırma nitel araştırma türlerinden fenomenolojik desen olarak tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma gurubunu anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapmakta olan 37 okul yöneticisi oluşturmaktadır. Örneklem seçiminde amaçlı örneklem türlerinden maksimum çeşitlilik örneklemesi kullanılmıştır. Veriler araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak toplanmıştır. Bu çalışma için Kilis 7 Aralık Üniversitesi Etik Kurulundan etik kurul izni alınmıştır. (03.06.2020 tarih ve 2020/13 sayılı). Veriler 2020 Nisan-Haziran aylarında araştırmacılar tarafından toplanmıştır. Çalışma grubunda yer alan okul yöneticileri, araştırmacılara yakın olan okul yöneticileri ve bu okul yöneticilerinin yönlendirdikleri diğer okul yöneticilerine ulaşılarak belirlenmiştir. Verilerin analizinde betimsel analiz tercih edilmiştir. Araştırmada okul yöneticilerinin Covid-19 süreci kapsamında eğitim sistemi içerisinde sorunlar yaşadıkları ve bu sorunların iletişim eksikliği, teknik yetersizlik, bilgi eksikliği, öğretmenlerin ilgisizliği ve planlama yetersizliği şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada okul yöneticilerinin öğretmen ve öğrencileri motive ettikleri ve velilere yönelik bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Öğretmenlere süreçle ilgili aydınlatıcı bilgiler vererek, okula aidiyet duygusunu artırmaya yönelik söylemlerde bulunarak, maddi-manevi desteklerde bulunarak, öğretmenlerle sürekli online iletişim halinde olarak onların sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek, öğretmenlere sürprizler yaparak, bu süreci kolaylaştıracak etkinlik ve seminerler düzenleyerek öğretmenlerinin motivasyonunu artırmaya çalıştıkları sonucu elde edilmektedir. Araştırmada okul yöneticilerinin veli ve öğrencilerinin motivasyonunu sağlamada da rollerinin olduğunu bu rolleri bazen doğrudan kendileri aracılığıyla bazen de öğretmenleri vasıtasıyla gerçekleştirdikleri sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of School Managers On The Impact Of Covid-19 Infection On Education
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the impact of the worldwide Covid-19 epidemic on education in accordance with the opinions of school managers. It is also determined in the study to show how the school managers manage this process. The research quality is designed as a phenomenological pattern of research types. The research work group consists of 37 school managers who work in primary, primary, secondary and secondary schools. Maximum diversity of sample types are used in the selection of samples. The data was collected using a semi-configured interview form prepared by the researchers. The study was approved by the Ethical Board of the University of Kilis on December 7. (03.06.2020 date and 2020/13 number). The data was collected by researchers in April-June 2020. The school managers in the work group are determined by reaching the school managers who are close to the researchers and the other school managers they are directed by these school managers. Imaginary analysis of data is preferred. The study found that school managers under the Covid-19 process had problems within the educational system and these problems were in the form of lack of communication, technical insufficiency, lack of knowledge, insufficiency of teachers and lack of planning. The study found that school managers motivated teachers and students and carried out informative activities towards parents. By giving teachers illuminating information about the process, by making speeches aimed at increasing the feeling of belonging to the school, by providing material and spiritual support, by listening to their problems, troubles in constant online communication with teachers, by making surprises to teachers, by organizing events and seminars that will facilitate this process, the result is achieved by their efforts to increase the motivation of teachers. In the study, the school managers have also found that their roles in providing motivation to their parents and students are sometimes performed directly through themselves and sometimes through their teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.036
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini