Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 53
 İndirme 21
Okul Yöneticilerinde Duygusal Zekâ ve Etik Karar Verme İlişkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul yöneticilerinin duygusal zekâ düzeyleri ile onların etik karar vermeleri arasındaki ilişki incelenmiştir. Nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modelinin kullanıldığı bu çalışma, 2017- 2018 eğitim-öğretim yılında, İstanbul Avrupa yakasındaki resmi okul yöneticileri evreni üzerinde uygulanmıştır. Örneklem seçiminde basit tesadüfü örnekleme yöntemi tercih edilmiştir. Basit tesadüfi örnekleme yöntemine göre, evreni oluşturan her elemanın çalışmaya katılma şansı eşittir. Dolayısıyla her bireye verilen istatistiksel değer aynıdır(Arıkan, 2004). Araştırmaya gönüllülük esasına göre, belirtilen evren içerisinden, 404 okul yöneticisi katılmış olup, okul müdür ve müdür yardımcıları okul yöneticisi olarak değerlendirilmiştir. Araştırmada kişisel bilgiler formu anketi, Duygusal Zekâ ölçeği ve Etik Karar Verme Ölçeği kullanılmıştır. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre Okul yöneticilerinin duygusal zekâsı ile etik karar vermeleri arasında düşük düzeyde, ancak istatistiksel olarak anlamlı olmayan bir ilişki bulunmuştur. Bununla birlikte, okul yöneticilerinin duygusal zekâ alt boyutlarından duygularının farkında olma düzeyleri arttıkça, etik karar verme düzeylerinin de arttığı görülmüştür. Başkalarının duygularının farkında olma, duygu kullanımı ve duyguları düzenleme alt boyutları ile etik karar verme düzeyleri arasında herhangi bir ilişkinin olmadığı görülmüştür. Elde edilen sonuçlar alanyazın ışığında tartışılmış ve yorumlanmıştır. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda hem araştırmacılar hem de uygulayıcılar için öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Okul Yoneticilerinde Duygusal Zekâ ve Etik Karar Verme İliskisi
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.095
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini