Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Saglik Calisanlarinin Duygusal Emek İle Tukenmi̇sli̇k Duzeyleri̇ Arasindaki̇ İli̇ski̇de İs-ai̇le Catismasinin Rolu
2023
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Günümüzde rekabet ortamında başarılı olmak isteyen örgütlerin sahip oldukları çalışanların bedenen ve zihnen gösterdikleri çabalarının yanında yüz yüze iletişim kurulan sektörlerde, bu çalışanların duygusal emekleri son derece önem kazanmaktadır. Bu sektörlerden biri olan sağlık sektöründe, çalışanların duygusal emekleri firmaların başarılı olabilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sağlık çalışanlarının duygusal emeklerinin yanında bünyesinde bulundukları örgütteki yoğun iş yükünün olması fiziksel tükenmeleri, gösterdikleri emeğin karşılığını alamamaları durumunda zihinsel ve duygusal tükenmeleri söz konusudur. Bununla birlikte bu çalışanlar, iş ve aile hayatlarını her zaman dengeli bir şekilde yürütemeyebilirler ve bu durum aile ya da iş hayatlarında çeşitli çatışmaları meydana getirebilir. Bu açıdan araştırmada, sağlık çalışanlarının duygusal emek ile tükenmişlik düzeyleri arasındaki ilişkide iş-aile çatışmasının rolü değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, İstanbul ve Balıkesir’de faaliyet gösteren hastanelerde kolayda örnekleme yöntemiyle belirlenen 161 sağlık çalışanına online anket çalışması uygulanmıştır. Elde edilen veriler ile çoklu korelasyon analizi ve hiyerarşik regresyon analizi uygulanmıştır. Uygulanan analizlerin sonucunda duygusal emeğin tükenmişlik düzeyleri üzerindeki etkisinde iş-aile çatışmasının tam aracılık ettiği belirlenmiştir. Bununla birlikte literatürde duygusal emek ile tükenmişlik arasındaki ilişkide iş-aile çatışmasının aracılık rolünün irdelenmemesi, bu çalışmanın özgünlüğünü vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Work-family Conflict In The Relationship Between Emotional Labor and Burnout Levels Of Healthcare Workers
2023
Yazar:  
Özet:

Today, in addition to the physical and mental efforts of the employees of the organizations that want to be successful in the competitive environment, the emotional labor of these employees is extremely important in the sectors where face-to-face communication is established. In the health sector, which is one of these sectors, the emotional labor of the employees plays an important role in the success of the companies. In addition to their emotional labor, health workers experience physical exhaustion due to the heavy workload in the organization they are part of, and mental and emotional exhaustion if they do not receive the reward for their efforts. However, these employees may not always be able to conduct their work and family lives in a balanced way, and this may cause various conflicts in their family or work lives. In this respect, the role of work-family conflict in the relationship between emotional labor and burnout levels of healthcare workers was evaluated in the study. In this context, an online questionnaire was applied to 161 healthcare workers who were determined by convenience sampling method in hospitals operating in Istanbul and Balıkesir. Multiple correlation analysis and hierarchical regression analysis were applied with the obtained data. As a result of the analyzes applied, it was determined that the effect of emotional labor on burnout levels was fully mediated by work-family conflict. However, the fact that the mediating role of work-family conflict in the relationship between emotional labor and burnout is not examined in the literature highlights the originality of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 446
Atıf : 1.039
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini