Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 6
Plagiochila Asplenioides (l.) Dumort Ekstraktlarının Antioksidan, Antimikrobiyal ve Bazı Kimyasal Bileşimi
2023
Dergi:  
Anatolian Bryology
Yazar:  
Özet:

Briyofitler dünyanın en eski karasal bitkileridir, yaklaşık 3000 taksonun tıbbi özelliğe sahip oldukları bilinmektedir. Bu çalışmada, bir briyofit türü olan Plagiochila asplenioides (L) Dumort incelenmiştir. Bu briyofitten elde edilen ekstraktların, antimikrobiyal, antioksidan, yağ asitleri, mineral analilzeri ve bazı kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Antioksidan özellikleri ve toplam fenolik içeriği bakımından P. asplenioides ekstraktlarının ılımlı bir etki gösterdiği tespit edilmiştir. Yağ asidi kompozisyonları bakımından ise oleik ve palmitik asit yüksek oranda bulunmuştur. Yapılan mineral analizleri sonucunda yüksek oranda potasyum (K), kalsiyum (Ca), demir (Fe) ve alüminyüm (Al) biriktirebildiği görülmüştür. Ayrıca P. asplenioides’den elde edilen ekstraktların sadece Escherichia coli ve Salmonella typhimurium karşı ılımlı bir inhibisyon etkisi gösterdiği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Antioxidant, Antimicrobial and Some Chemical Composition Of Plagiochila Asplenioides (l.) Dumort Extract
2023
Yazar:  
Özet:

Bryophytes are the oldest terrestrial plants in the world, about 3000 taxon are known to have medicinal properties. Plagiochila asplenioides (L.) Dumort, which is one kind of bryophytes, was examined in this study. The antimicrobial, antioxidant, fatty acids, mineral analysis and some chemical properties of the extracts obtained from the bryophyte were investigated. It was determined that the P. asplenioides extract had a moderate effect in terms of antioxidant properties and total phenolic content. In terms of fatty acid compositions, oleic and palmitic acid were found to be high. As a result of the mineral analysis, it has been observed that it can accumulate high levels of potassium (K), calcium (Ca), iron (Fe) and aluminum (Al). In addition, it was observed that the extracts obtained from P. asplenioides showed only a moderate inhibitory effect against Escherichia coli and Salmonella typhimurium.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Anatolian Bryology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 98
Atıf : 197
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini