Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 9
The Comparison Of Saturated and Unsaturated Fatty Acid Compositions In Safflower Herbage and Safflower Straw As Alternative Forage For Ruminant
2020
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ruminantlar için alternatif kaba yem olarak aspir (Carthamus tinctorius L. Dinçer; dikensiz) bitkisi-nin yeşil ot ve samanındaki doymuş ve doymamış yağ asidi bileşenlerinin araştırılmasını amaçlanmıştır. Aspir yeşil otu ve samanındaki en yüksek oranda bulunan yağ asitleri linoleik, palmitik, oleik ve stearik asit olarak belirlendi. Aspir yeşil otunun toplam yağ asitleri içindeki miristik, pentadekanoik, cis-10-pentadekanoik, palmitik, palmitoleik, cis-10-pentadekanoik, a-linolenik, cis-eikosatrienoik, erüsik, cis-dokosaheksaenoik, tricosanoik ve lignoserik asitlerin oranları aspir samanındakinden yüksekti (P<0.01). Aspir yeşil otunun toplam yağ asitleri içinde margarik, stearik, elaidik, oleik, linoleik, cis-11-eikoenyonik, araşidonik, cis-eikosapentaenoik ve nervonik asitlerin oranları aspir samanınınkinden daha düşüktü (P<0.001). Aspir yeşil otunun toplam asitlerinde doymuş yağ asidi (SFA), orta zincirli yağ asitleri (MCFA), çok uzun zincirli yağ asitleri (VLCFA) ve w-3 oranları ile w-3/w-6 oranı aspir samanından daha yüksekti (P<0.001). Aspir samanının toplam yağ asitlerindeki doymamış yağ asidi (UFA), tekli doymamış yağ asidi (MUFA), çoklu doymamış yağ asidi (PUFA), w-6, w-9 ve uzun zincirli yağ asitleri (LCFA) oranları aspir yeşil otununkinden daha yüksekti (P<0.001). Aspir otunun kuru maddesinde (KM) mg/g olarak palmitik, stearik, oleik ve linoleik asit içerikleri, aspir samanından da-ha düşüktü. Sonuç olarak, aspir yeşil otu ve aspir samanı (mg/g KM) zengin bir yağ asidi içeriğine sahipti. Aspir sama-nının önemli biyolojik aktiviteye sahip olan esansiyel yağ asitlerin oranı ve miktarı aspir yeşil otundan daha yüksekti. Genel olarak, bu yemler w-3 ve w-6 yağ asitleri bakımından zengin alternatif kaba yemler olarak öne çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 524
Atıf : 1.199
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini