Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 8
Kahramanmaraş’tan Toplanan Prunus Divaricata Subsp. Divaricata Ledeb. Meyvelerinin Biyokimyasal Özellikleri ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Prunus divaricata subsp. divaricata Ledeb. (yonuz eriği), tıbbi amaçlı kullanımının yanı sıra, yöre halkı tarafından gıda olarak da tüketilen bir türdür. Ekonomik potansiyeli olmasına rağmen, yabani P. divaricata subsp. divaricata kültüre alınmamış ve meyve tüketimi yaygınlaşmamıştır. Bu çalışmada, Kahramanmaraş’ta Ahırdağı ve Nurhak lokasyonlarından toplanan P. divaricata subsp. divaricata meyve örneklerden iki farklı ekstraktörle (soksalet ve ultrasonik banyo) elde edilen ekstraktların, toplam fenolik ve flavonoid içerikleri ile antioksidan, antimikrobiyal aktiviteleri ve ayrıca GC-MS analizi ile analiz edildi ve 25 farklı yağ asidi belirlenmiştir. Ahırdağı lokasyonundan toplanan P. divaricata subsp. divaricata meyve ekstraktlarının başlıca yağ asidi bileşenlerini cis-11,14,17- eikosatrienoik asit (%31,20) ve oleik asit (%25,41); Nurhak lokasyonundaki bitkilerde ise oleik asit (%49,77) ve palmitik asit (%23,054) oluşturmaktadır. Ekstraktların biyoaktif içeriklerinin belirlenmesinde ultrasonik banyonun soksalete göre daha etkili olduğu görülmüştür. Ahırdağı ve Nurhak lokasyonundaki örneklerin USB metoduna göre sırasıyla toplam fenolik madde içeriği 62,50 ve 37,40 mg g-1, toplam flavonoid miktarı 2,96 ve 1,81 mg g-1, FRAP değeri 31,05. ve 20,82 µg g-1 ve DPPH değeri 1,47 ve 1,65 mg g-1 olarak bulunmuştur. Antimikrobiyal aktivite deneyi sonucunda, P. divaricata subsp. divaricata meyve ekstraktları çalışılan 10 mikroorganizmanın tamamının (8 bakteri ve 2 mantar) gelişimini durdurmuştur. Ancak bakteriler üzerindeki inhibisyon etkisi funguslardan daha yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Prunus Divaricata Subsp. By Divaricata Ledeb. Determination Of The Biochemical Properties and Antimicrobial Activities Of Their Fruits
2020
Yazar:  
Özet:

by Prunus divaricata subsp. by Divaricata Ledeb. It is a species that is used for medical purposes, as well as consumed as food by the local people. Despite its economic potential, wild P. divaricata subsp. Divaricata has not been cultivated and the consumption of fruit has not spread. In this study, P. divaricata subsp, which is gathered from Ahırdağı and Nurhak locations in Kahramanmaraş. Divaricata fruit samples were analyzed with two different extractors (soxality and ultrasound bath) with total phenolic and flavonoid content and antioxidant, antimicrobial activity and also GC-MS analysis, and 25 different fatty acids were identified. P. divaricata subsp. The main fatty acid components of divaricata fruit extract are cis-11,14,17- eikosatrienoic acid (%31,20) and oleic acid (%25,41); in the plants in the Nurhak location, the oleic acid (%49,77) and palmitic acid (%23,054) are made up. In determining the bioactive content of the extract, ultrasound baths have been shown to be more effective than oxalate. According to the USB method, the total phenolic substance content was 62.50 and 37.40 mg g-1, respectively, the total amount of flavonoids was 2.96 and 1.81 mg g-1, the FRAP value was 31.05. and 20.82 μg g-1 and the DPPH value was 1.47 and 1.65 mg g-1. In an antimicrobial activity experiment, P. divaricata subsp. Divaricata fruit extracts have stopped the development of all 10 microorganisms (8 bacteria and 2 fungi) which have been studied. But the inhibitory effect on bacteria was found higher than the fungus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 503
Atıf : 1.794
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini