Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 93
 İndirme 52
İmam Hatip Liselerindeki Suriyeli Öğrencilerin Din Eğitimi Sorunları: Çözüme Yönelik Nitel Bir Analiz
2019
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, imam hatip liselerinde çalışan din dersi öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda, bu okullarda öğrenim gören Suriyeli öğrencilerin din eğitimi derslerinde yaşadıkları sorunlara odaklanmaktadır. Ayrıca araştırma kapsamında din dersi öğretmenlerinin, din derslerinde yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerileri de sunulmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden fenomenolojik desende tasarlanan bu araştırmada ölçüt ve kartopu örnekleme yöntemleri eş zamanlı olarak işe koşularak karma örnekleme yaklaşımı kullanılmıştır. Ankara İlinin Altındağ, Mamak, Sincan, Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde bulunan 17 imam hatip lisesinde çalışan 43 din dersi öğretmeni bu araştırmanın çalışma grubudur. Araştırma sonuçlarına göre dilde, iletişimde, okul içinde ve okul dışında yaşanan sorunların yanı sıra sosyal dışlanma ve önyargılar temaları altında belirlenen sorunlar söz konusudur. Öğretmenler için en önemli sorun kaynakları: Suriyeli öğrencilerin Türkçe bilmemesi ve diğerleriyle iletişim kuramamasıdır. Bu sorunların çözümü için öğretmenler, dil eğitimi, empati eğitimi ve uyum eğitimi ile Suriyelilere özel okulların açılmasına yönelik çeşitli öneriler sunmuşlardır. Din eğitimi literatüründe ilgili soruna odaklanan bir çalışma olması ve ileride yapılacak çalışmalar için önemli veri kaynağı oluşturması araştırmanın önemini artırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Religious Education Problems Of Syrian Students At Imam Hatip High Schools: A Qualitative Analysis To Solve
2019
Yazar:  
Özet:

This research, according to the opinions of the teachers of religious classes working in the Imam Hatip high schools, focuses on the problems that Syrian students studying in these schools experience in religious classes. In the framework of the research, the teachers of religious lessons also offer solutions to the problems experienced in religious lessons. This research, designed in phenomenological design from the quality research methods, used a mixed sampling approach by simultaneously employing measurement and cartridge sampling methods. The 43 teachers of religious classes working in the 17 Imam Hatip High School in the districts of Altındağ, Mamak, Sincan, Çankaya, Yenimahalle and Etimesgut are the work group of this research. The research finds that the problems in language, communication, within and outside the school, as well as social exclusion and predictions, are the issues identified under the themes. The important problem for teachers is that Syrian students do not know Turkish and cannot communicate with others. To solve these problems, teachers have presented a variety of recommendations for the opening of private schools for the Syrians, including language education, empathy education and adaptation education. Religious education is a study focused on the issue in literature and creating an important data source for future studies increases the importance of research.

Anahtar Kelimeler:

The Religious Education Problems Of Syrian Students In Religious-based (imam Hatip) High Schools: A Qualitative Analysis For Solution
2019
Yazar:  
Özet:

This research focuses on the problems experienced by the Syrian students studying in the religious-based (imam hatip) high schools in the religious education courses in accordance with the opinions of the religious education teachers. Within the scope of the research, some solutions offered by religious education teachers regarding the problems encountered in classes are presented. In this study, which is designed with a phenomenological model, one of the qualitative research methods, criterion and snowball sampling methods are employed simultaneously and mixed sampling approach is used. The study group consists of 43 religious teachers working in 17 imam hatip high schools in Altındağ, Mamak, Sincan, Çankaya, Yenimahalle, and Etimesgut districts of Ankara. According to the results of the research, there are problems identified under these themes: language and communication problems inside and outside the school, social exclusion, and prejudice. According to teachers, the most important causes of the problems are that Syrian students do not speak Turkish and cannot communicate with others. In order to solve these problems, teachers have offered various suggestions, including providing language education, empathy training and adaptation education, and opening private schools for Syrians. The fact that this study focuses on the related problem in the literature of religious education and constitutes an important data source for future studies increases the importance of the research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 681
Atıf : 2.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini