Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 490
 İndirme 63
 Sesli Dinleme 1
Kitle İletişim Araçlarından Televizyonun Abd Başkanlık Seçimlerinde Propaganda Aracı Olarak Kullanılması
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Büyük kitlelere ulaşması ve toplum üzerindeki etkisi sebebiyle, kitle iletişim araçları tarihsel süreç içerisinde hem dönemin koşullarına göre hem de o dönemdeki kitle iletişim araçlarının (teknik) özelliklerine göre geçmişten günümüze çeşitli amaçlar için kullanılagelmiştir. Kitle iletişim araçları özellikle siyasal amaçlar doğrultusunda siyasiler tarafından etkin olarak kullanılmak istenmiş ve kullanılmıştır. Önceleri gazeteler bu anlamda en etkili kitle iletişim aracı konumunda iken, daha sonra radyolar ve kısa bir süre sonra ise televizyonlar siyasal yaşamda önemli rol oynamışlardır. Özellikle görsel işitsel özelliğe sahip olan televizyonun seçmenler üzerindeki etkisi, siyasilerin televizyona ilgisini arttırmıştır. Günümüzde de hemen hemen tüm dünyada siyasal çalışmalarda başta televizyon olmak üzere kitle iletişim araçları etkin olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Bu çalışma, önemli toplumsal etkiye sahip olan televizyonun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimlerinde etkin olarak kullanıldığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında, 1950’li yıllardan sonra yaygınlaşmaya başlayan ve aynı yıllarda siyasal amaçlar için kullanılan televizyonun, 2000’li yıllara kadar ABD başkanlık seçimlerinde (propaganda maksatlı) kullanımı periyodik olarak incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, 1952’den günümüze (2016’ya) kadar olan bütün ABD başkanlık seçimlerinde televizyon sistematik olarak propaganda amaçlı kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Television In Usa Precidency Elections As A Mass Media
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Due to its massive reach and influence on the society, the mass media have been used for various purposes from past to present, accordingly to the conditions of the period and to the characteristics of the mass media (technical) at that time. Politicians wanted to effectively use mass media and used it for specifically political purposes. In the past, newspapers were the most effective mass media tool in manner, but later on radios and soon after radios, televisions played an important role in political life. Especially the influence of television on the electorate, which has audiovisual characteristic, has increased the interest of politicians on television. Today, almost all of the world's political studies continue to use mass media effectively, especially television. This study aims to show that television, which has significant social influence, is effectively used in presidential elections in the United States. Use of televiosion started to become widespread after 1950s and was used for political purposes in the same years, within the scope of the study, the use of television until the 2000s in the US presidential elections (for propaganda purposes) was examined periodically. According to the findings, television was systematically used for propaganda in all US presidential elections from 1952 to present (2016).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 45.886
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini