Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 145
 İndirme 24
Partilerin Televizyon ve Sosyal Medya Üzerinden Seçmeni Etkileme Stratejileri
2020
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağımız, internet çağı olarak adlandırılmakta ve günümüz toplumları da gün geçtikçe teknolojik hayatın içerisinde yer almaktadır. Buna paralel olarak siyasi hayat, sosyal medya ile televizyonun ana konusu olmasıyla birlikte bu iletişim araçları üzerinden seçmeni etkilemeye başlamıştır. Bundan dolayı kitle iletişim araçlarının gelişmesi, siyasi alanın etkilenmesine neden olmuştur. Partiler, kamuoyunu kendi çevresinde toplayabilmek için belli stratejiler belirlemekte ve bu stratejiler doğrultusunda kitleyi etkilemeyi amaçlamaktadırlar. Bu amacı gerçekleştirirken başyardımcıları olarak, klasik televizyon ve sosyal medya (internet, instagram, twitter) siyaset propagandası içerisinde yer almaktadır. Bu iki önemli kitle iletişim araçları sayesinde lider ve partisinin üyeleri kendi propagandalarını etkili bir biçimde ve örtük mesajlar dâhilinde gerçekleştirerek toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemektedirler. Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki siyasi partilerin, klasik televizyon ve sosyal medya üzerinden seçmeni nasıl etkilediklerini ve bunu yaparken ne tür stratejiler ortaya koyduklarını belirlemektir. Özellikle araştırma yapılırken 2019 yerel seçimlerinde %7 ve üstü oy almış partiler temel alınarak Ankara ve İstanbul bağlamında örnekler verilmiştir. Araştırmanın kuramsal çerçevesi olarak, George Herbert Mead’in sembolik etkileşimciliği, Erving Goffman’ nın dramaturjik yöntemi, siyaset bilimcisi ve iletişim teorisyeni olan Harold Dwight Laswell’in iletişim modeli üzerinden literatür taraması yapılacaktır. Anahtar Kelimeler: Propaganda, partiler, seçim, klasik televizyon, sosyal medya, imaj

Anahtar Kelimeler:

Electoral Influence Strategies Of The Parties On Television and Social Media
2020
Yazar:  
Özet:

Our age is called the age of the internet and today’s societies are also part of the technological life everyday. Parallelly, political life, as the main subject of social media and television, began to influence the voter through these means of communication. As a result, the development of mass communication means has caused the political sphere to be influenced. The parties define specific strategies to gather the public around them and aim to influence the crowd in accordance with these strategies. As its supreme assistants, the classic television and social media (internet, instagram, twitter) are part of political propaganda. Through these two important means of public communication, the leader and members of his party aim to reach every part of society by effectively and through covered messages performing their own propaganda. The aim of this study is to determine how the political parties in Turkey influence the voter through the classic television and social media and what kind of strategies they are presenting when doing so. Specifically, when the research is done in 2019 local elections based on the parties voted by 7% and more, examples were given in the context of Ankara and Istanbul. As a theoretical framework of the research, literary scan will be done through the symbolic interactionism of George Herbert Mead, the dramatic method of Erving Goffman, the communication model of Harold Dwight Laswell, a political scientist and communication theorist. Keywords: propaganda, parties, election, classical television, social media, image

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 722
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini