Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
GÖSTERGE BENLİKLERİN İNŞASI: GENÇLERİN SOSYAL MEDYADA KENDİLERİNİ TEMSİL ETME BİÇİMLERİ
2020
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Günümüzün en önemli kitle iletişim araçlarından biri haline gelen sosyal medya, bireylerin gündelik yaşantıları üzerindeki etkisini de her geçen gün arttırmaktadır. Bireyler sosyal medya ile hem yakın ve uzak ötekiler ile iletişim kurmakta hem de bu alan üzerinden kendi benlik imajlarını yeniden inşa etmektedir. Ancak bireylerin toplumsal hayattaki benlikleri ile sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri benliklerinin sunumları arasında farklılıklar vardır. Sosyal medya üzerinden oluşturulan ve ötekilere sunulan benlik imajları, bireylerin benliklerini temsil eden “gösterge benlik”lerdir. Bu çalışmanın amacı da bireylerin sosyal medya kullanımları üzerinden gösterge-benliklerin oluşumunu George Herbert Mead, Erving Goffman ve Manuel Castells’in yaklaşımlarından hareketle analiz etmektir. Bu doğrultuda Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğrenim göre, Facebook, Twitter, Instagram uygulamalarından en az birini kullanan 191 öğrenciye 110 soruluk anket uygulanmış ve toplanan veriler SPSS ve AMOS programlarına kaydedilmiştir. Gençlerin sosyal medya kullanım pratikleri üzerinden gösterge benlik kavramını oluşturduğu düşünülen değişkenler belirlenerek birinci düzey tek faktörlü model oluşturulmuş ve doğrulayıcı faktör analizi uygulanarak test edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Showing self-construction: The youth's motivation to not admire themselves on social media
2020
Yazar:  
Özet:

Social media, which has become one of the most important means of mass communication today, increases the impact of individuals on their daily lives every day. Individuals communicate with close and distant others through social media and rebuild their own self-image through this field. But there are differences between the individual’s self in social life and the presentations of the self they perform through social media. The self-images created through social media and presented to others are the “visitor self” representing the individual’s self. The aim of this study is to analyze the formation of indicator identities through the social media uses of individuals through the approaches of George Herbert Mead, Erving Goffman and Manuel Castells. According to the study at the Department of Sociology of the University of Namiyaman, 110 question surveys were applied to 191 students using at least one of Facebook, Twitter, Instagram applications and the data collected were recorded in the SPSS and AMOS programs. Through the practices of social media use of young people, the concept of indicative self is identified and the first-level single-factor model is created and tested by the application of verifying factor analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.504
Journal of History School