Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 105
 İndirme 49
Gündem Belirleme Kuramı Bağlamında Azerbaycan ve Türkiye’de Siyasal Partilerin Sosyal Medya Kullanımları
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Siyasal iletişim faaliyetleri kapsamında siyasal partiler, seçmeni bilgilendirmek ve amaçları doğrultusunda geri bildirim elde etmek üzere birtakım faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu faaliyetlerin temelinde ise geçmişten günümüze hep kitle iletişim araçları olagelmiştir. Zira kitle iletişim araçları, her alanda olduğu gibi siyasi alanda da bireylerin bilgilenmesinde ve gündem oluşturmada kritik bir öneme sahiptir. Günümüz dünyasında bu kritik rol, internet ve sosyal medyaya düşmektedir. Çünkü internet ve sosyal medya kullanımları, hem ülkemizde hem de dünyada gün geçtikçe artmaktadır. Bireyler sahip oldukları mobil cihazlar, bilgisayarlar ve internet aracılığıyla gün boyu aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaktadırlar. Bu durum yapılan araştırmalar neticesinde de ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla siyasal partiler de geleneksel kitle iletişim araçlarının yanında sosyal medyadan da faydalanmaktadırlar. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşmış Facebook ve Twitter, bireylerin ve siyasal partiler kullandıkları sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Bu nedenle siyasal partiler bireylere en kolay ve hızlı yoldan ulaşabilecekleri bu iki sosyal medya platformu aracılığıyla gündem oluşturmakta ve bireylerin düşünce dünyalarını etkilemeye çalışmaktadırlar. Bu makalede de bu fikirden hareketle hem Azerbaycan’daki hem de Türkiye’deki iktidar ve ana muhalefet partilerinin siyasal iletişim faaliyetlerinde sosyal medyayı nasıl kullandıkları kıyaslanacaktır. Bu amaçla makalede gündem belirleme, siyasal iletişim, sosyal medya kavramlarına açıklık getirilip sosyal medyanın siyasal iletişimde kullanımına değinilecektir. Araştırma kapsamında partilerin sosyal medya kullanımları incelenecek, kıyaslanacak ve değerlendirmelerde bulunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini