Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
Paydaslarin ve Sosyal Medya Kullanicilarinin Goruslerine Gore Cocuklara Yonelik Yabanci Dil Olarak Turkce Ogretimi
2020
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Çocuklara yönelik yabancı dil olarak Türkçe öğretimi (ÇYDTÖ) alanında yürütülen çalışmaların artması ve gelişmesi son on yılda yaşanan siyasi ve kültürel olayların sonucunda gerçekleşmiştir. 2011 yılında başlayan Suriye Savaşı sonrasında yaşanan gelişmelerin sonucunda ÇYDTÖ alanında çalışmalar yapmak bir zorunluluk hâline gelmiştir. Ülkemizde Türkçe öğrenen çocuk sayısının olağanın üstünde bir seyirle artması, ÇYDTÖ alanındaki mevcut öğretim programı ve öğretim kaynaklarının yetersiz kalmasına neden olmuştur. Bu çalışmanın amacı, 7-11 yaş arasındaki çocuklara yönelik yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında karşılaşılan öğretim ve programa ilişkin problem ve ihtiyaçları ortaya koymaktır. Olgubilim deseninde nitel bir araştırma olan ihtiyaç analizi çalışmasında paydaşlar ile görüşmeler yapılmış ve öğretmenlerin paylaşımlarının olduğu sosyal medya analizleri yapılmıştır. Katılımcılar ölçüt örnekleme yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Araştırmada çocuklara Türkçe öğreten on altı Türkçe öğretmeni, üç öğretim elemanı, üç öğrenci velisi ve üç sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisiyle görüşmeler yapılmıştır. Yabancılara Türkçe öğretimi ile ilgili kurulmuş olan sosyal medyadaki paylaşımlar da analiz edilmiştir. Veri analizinin sonucunda elde edilen bulgular; ÇYDTÖ’nde programın yetersizliğinden, materyallerin olmamasına, sınıf mevcudunun kalabalıklığından, çocukların kültürel özelliklerine kadar çeşitli sorunların yaşandığını ortaya koymuştur.  Öğretim programı, öğretim materyali ve akademik kaynak yetersizliğinin alandaki en yaygın sıkıntı olduğu görülmüştür. Bunun yanı sıra öğretmenlerin üniversite eğitimleri ve akademik bakımdan hazırbulunuşluklarının düşük olması, öğretmenlerin gelişimini desteklemesi amaçlanan sertifika programlarının ve hizmet içi eğitimlerin uygulama eksikliği, öğrenci gruplarının dil düzeyleri bakımından heterojen oluşu ve sınıfların fiziksel sınırlılıkları öne çıkan diğer sıkıntılar olarak saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini