Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 89
 İndirme 42
Türkiye’de İngilizce ve Almanca Öğretimi ile Türkçe Öğretimi
2017
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğretimi birçok unsuru içinde barındıran, siyasal, kültürel ve toplumsal öğelerden etkilenen, sürekli değişim ve gelişim göstermesi gerekli olan bir süreçtir. Türkiye’de yabancı dil eğitimi alanında kaydedilen kuramsal gelişmeler ve bu gelişmeler çerçevesinde geliştirilen dil öğretim yöntemleri ile uygulamalarının incelenmesi, bu uygulamalarda ne tür sorunların yaşandığının ortaya çıkarılması dil öğretiminin yapıldığı her alanda fayda sağlayacaktır. Ülkemizde yabancı dil öğretimine önem verilmesine rağmen, yabancı dil kazanımının yeterli olmadığı kanısı artmaktadır. Bu nedenle yabancı dil öğretim programları, yöntemleri, öğretmen yeterlilikleri ile ilgili eksikliklerin belirlenmesi ve giderilmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Bu araştırmanın amacı, ”Türkiye’de İngilizce ve Almanca öğrenmek ile Türkiye’de Türkçe öğrenmek” arasındaki farklılıkları tespit etmek, sorunları belirlemek ve bu sorunlara çözüm önerileri sunmaktır. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi, Türk diline özgü bazı yöntem ve teknikler gereklidir. Her dil kendine özgü yaklaşımlara ihtiyaç duyar. Diğer yabancı dillerin öğrenilme nedenleriyle Türkçenin yabancı dil olarak öğrenilme nedenleri benzerlikler ve farklılıklar taşıyabilir. Bu noktadan hareketle bu araştırmada, İngilizce, Almanca ve Türkçe hazırlık sınıflarında uygulanan program, yöntem ve uygulanan sınavlarda öğrenci başarı durumları, derse devamları incelenmiş ve çıkan sonuçlar yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenen öğrencilerin yani Türkiye’de Türkçe öğrenen öğrencilerin diğerlerine kıyasla daha başarılı olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

English and German Teaching In Turkey
2017
Yazar:  
Özet:

Foreign language teaching is a process that includes many elements, influenced by political, cultural and social elements, which requires continuous change and development. The theoretical developments recorded in the field of foreign language education in Turkey and the study of the language teaching methods and their practices developed in the framework of these developments will be beneficial in all areas where language teaching is carried out. Despite the importance of foreign language teaching in our country, it is increasing the belief that the acquisition of foreign language is not sufficient. Therefore, studies should be carried out in the direction of identification and elimination of deficiencies in foreign language teaching programs, methods, teaching skills. The aim of this study is to identify the differences between "learning English and German in Turkey and learning Turkish in Turkey", identify the problems and provide solutions to these problems. The teaching of Turkish as a foreign language requires certain methods and techniques that are specific to the Turkish language. Each language needs its own approaches. The reasons for learning other foreign languages and the reasons for learning Turkish as a foreign language may be similar and different. From this point on, in this study, the program, methods and examples applied in English, German and Turkish preparation classes, the student’s success status, the continuation of the course, and the outcome results were studied and interpreted. The study found that students who learn a foreign language in the country in which they speak foreign language were more successful than those who learn Turkish in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.200
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini