Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 156
 İndirme 63
Niyet Kavramı ve Din Eğitimi Açısından Anlam Katmanları
2019
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

Din eğitiminin beslendiği geleneğin kavramlarını kendi bakış açısıyla yeniden anlamlandırması onun gelenekle var olan bağını güçlendirmenin yanı sıra bilimleşme sürecinde kendi ne’liğine yanıt/yanıtlar bulmasına katkıda bulunur. Ülkemizde din eğitiminin beslendiği gelenek olan İslam düşüncesinin önemli kavramlarından biri niyettir. Niyet kavramı İslam düşünce geleneğinde niyet hadisi olarak meşhur olan hadis bağlamında farklı boyutları ile çalışmalara konu edilmiştir. Bu çalışmada niyet kavramının anlamlarını genelde eğitim özelde ise din eğitimi açısından yeniden gündeme getirdik. Bunun için niyetin anlamlarını ve gelenekte yapılan tanımlarını din eğitiminin bakış açısıyla yeniden değerlendirdik. İslam düşüncesinde sözlük anlamlarından yola çıkılarak niyetin yönelmek ve gaye anlamlarına geldiği görülmektedir. Niyet anlam ağında bulunan iradenin bir alt kavramı olarak gelecekteki eylemlere ilişkin olduğunda azim, eylemlerle birlikte olduğunda kasıt anlamlarına gelmektedir. Gelenekte yapılan tanımlardan hareketle niyetin bilinçli kişinin bir veya birden fazla gaye ile eyleme yönelerek eylemden doğan sonuçların sorumluluğunu üstlenmesi olarak tanımlanmasını önerdik. Sonuç olarak böyle bir tanımda eğitim ve din eğitimi açısından niyetin; niyet eden kişi ile ilişkili olarak bilinçlilik ve sorumluluk, niyet edilenle ilişkili olarak ise amaç ve yönelim anlam katmanlarına sahip olacağı söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

The Meaning Of The Qur’an and The Meaning Of The Qur’an
2019
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

The re-interpretation of the concepts of the tradition in which religious education is fed from its own point of view contributes to strengthening its connection with the tradition, as well as to finding answers/reactions to its own meaning in the process of scientificization. One of the important concepts of Islamic thought, which is the tradition in which religious education is fed in our country, is intention. The concept of intention in the Islamic thought tradition is known as intention hadith in the context of the hadith with different dimensions. In this study, the meaning of the concept of intention is usually reorganized in terms of education and religious education. For this we re-evaluated the meanings of the intention and the definitions made in the tradition from the point of view of religious education. In Islam, it appears that the meaning of the dictionary is directed by the intention and the meaning of the gaye. When intention is a subconcept of will in the meaning network when it comes to future actions, determination comes to intentional meanings when it comes to actions. From the definitions made in tradition, we suggest that the intention by action is defined as the responsibility of the consequences arising from the action by directing the conscious person to action with one or more gays. As a result, in such a definition, the intention in terms of education and religious education; in relation to the intention person, consciousness and responsibility, in relation to the intention, but in relation to the intention, the purpose and direction will have layers of meaning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Marifetname

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 193
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini