Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 69
 İndirme 33
Anne Baba Tutumları ve Ailede Çocuğun Dini Gelişimi
2020
Dergi:  
Universal Journal of Theology
Yazar:  
Özet:

Bireyin gelişim dönemleri içerisinde en önemlisi ve etkilisi çocukluk dönemidir. Bu dönemin temeli de ailede atılmaktadır. Doğumdan itibaren çocuğun kişiliğinin ilk önce aile daha sonra da okul ve sosyal çevrenin tesiriyle biçimlendiği düşünülürse, ailenin önemi ortaya çıkacaktır. Ailelerin çocuklara karşı başlıca vazifelerinden biri, onların din eğitimidir. Zira fıtrattan gelen dini duygu çocukluk döneminde duygusaldan zihinsele, somuttan soyuta doğru gelişir. Bu inanma ihtiyacı ve din duygusunun doğru bir eğitimle desteklenmesi bireyin ilerleyen yaşlarında din algısını ve dine karşı tutumunu etkileyecektir. Bu bağlamda, anne baba tutumu, çocuğun kişilik gelişiminin yanında dini gelişimi ve yetişkinlik dönemindeki dindarlığı üzerinde de farklı etkiler bırakacağından, çocuğun diğer gelişim özellikleriyle birlikte, dini gelişim özelliklerinin de bilinmesi gereklidir. Bu araştırmada; otoriter, koruyucu, ilgisiz, reddedici, mükemmeliyetçi, dengesiz ve demokratik olarak sınıflandırılan anne-baba tutum ve davranışları çerçevesinde incelenmiştir. Ayrıca çocukların aileleri örnek almalarında hangi faktörlerin etkili olduğu ve aile içi dini unsurların etkileri üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Parents' Attitudes and The Child's Religious Development In The Family
2020
Yazar:  
Özet:

The most important and influential period of development is the childhood. The foundation of this period is put in the family. If it is considered that from birth the child’s personality is first formed by the family and then by the establishment of the school and social environment, the importance of the family will emerge. One of the main responsibilities of parents to their children is their religious education. For the religious feeling that comes from fitrage develops in childhood from emotional to mental, from material to abstract. The need for this belief and the support of the religious sense by proper education will affect the individual’s perception of religion and his attitude toward religion in the advanced age. In this context, as the parent’s attitude, in addition to the child’s personality development, will have different influences on the religious development and religiousness in adulthood, it is necessary that the child’s other developmental characteristics, along with the other characteristics of the child’s development, are also known to the characteristics of religious development. This study examined authoritarian, protective, disinteressed, rejectional, perfectionist, imbalanced and democratically classified parents’ attitudes and behaviors. It is also focused on what factors are influential in children’s family samples and the effects of family-wide religious elements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Universal Journal of Theology

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 107
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini