Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 78
 İndirme 17
Psikolojik Sermayenin İş Performansına Etkisi: Sağlık Çalışanlarında Bir Uygulama
2020
Dergi:  
Optimum Journal of Economics and Management Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, sağlık çalışanlarında psikolojik sermayenin iş performansına etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmaya katılmayı kabul eden sağlık kurumlarının farklı birimlerinde çalışmakta olan sağlık çalışanı sayısı 137’dir. Çalışmada, Luthans vd., (2007)’nin geliştirmiş olduğu Türkçe’ye uyarlaması ise Çetin ve Basım (2012) tarafından yapılan “Psikolojik Sermaye Ölçeği” ve Tercan (2017) tarafından geliştirilen “İş Performansı Ölçeği” kullanılmıştır. Çalışma sonucunda psikolojik sermaye ölçeği ile cinsiyet, eğitim durumu, toplam mesleki yıl ve bulundukları kurumda çalışma süresi arasında istatiksel olarak anlamlı bir fark olduğu belirlenmiştir. Psikolojik sermayenin iş performansı üzerinde istatiksel olarak anlamlı ve pozitif yönlü bir etkisinin olduğu belirlenmiştir. Psikolojik sermayenin alt bileşenlerinden öz yeterlilik ve umut istatiksel olarak iş performansını anlamlı ve pozitif yönde etkilemektedir. Buna göre psikolojik sermayenin ve alt boyutlarının iş performansının arttırılmasında katkısı olacağı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Psychological Capital On Business Performance: A Application In Health Workers
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the impact of psychological capital on the work performance in health workers. The number of health workers working in different units of health institutions that agree to participate in the study is 137. In the study, Luthans vd., (2007) has developed an adaptation to the Turkish language and has been used by "Psychological Capital Scale" and "Business Performance Scale" developed by Tercan (2017). The study found that there was a statistically significant difference between the scale of psychological capital and gender, education status, the total professional year and the time of work in the institution they are. It has been determined that psychological capital has a statistically meaningful and positive impact on business performance. The self-quality and hope of the subcomponents of psychological capital statistically affects the work performance in a meaningful and positive direction. According to this, it can be said that the psychological capital and its subdimensions will contribute to the improvement of work performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Optimum Journal of Economics and Management Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 980
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini