Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 45
 İndirme 6
Okul Yöneticilerinin Psikolojik Sermaye Düzeyinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen görüşlerine göre okul yöneticilerinin psikolojik sermaye düzeyini belirlemektir. Bu araştırma, öğretmen görüşlerine göre okul yöneticilerinin psikolojik sermaye düzeyini belirlemeye yönelik kesitsel tarama modelindedir. Araştırmanın örneklemini, Ankara ilindeki okullarda (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) görevli toplam 360 öğretmen oluşturmaktadır. Bu araştırmada, okul yöneticilerin psikolojik sermaye düzeyini ölçmek üzere Luthans, Avolio, Avey ve Norman (2007) tarafından geliştirilen Çetin ve Basım (2012) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Psikolojik Sermaye Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçme aracı, 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında, Ankara ilinde araştırmacı tarafından uygulanarak veriler toplanmıştır. Araştırma sonucunda; öğretmen görüşlerine göre okul yöneticilerinin psikolojik sermayesinin katılıyorum düzeyinde olduğu görülmüştür. Okul yöneticilerinin psikolojik sermaye düzeyi, öğretmenlerin medeni durum, eğitim durumu, yaş ve mesleki kıdem değişkenlerine göre anlamlı bir farklılık göstermişken; cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık göstermemiştir. Okul yöneticilerine, okullarda psikolojik sermayenin ve özellikle iyimserliğin önemi ve geliştirilmesi konusunda kişisel gelişim eğitimleri verilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of School Managers' Psychological Capital Level
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the level of psychological capital of school managers according to the teachers’ opinions. This research is in a cutting-edge scan model aimed at determining the level of psychological capital of school managers according to the teachers’ opinions. The sample of the study consists of a total of 360 teachers in schools in the province of Ankara (private school, primary school, secondary school, high school). In this study, the school managers used the "Psychological Capital Measurement" adapted to Turkish by Strong and Press, developed by Luthans, Avolio, Avey and Norman (2007) to measure the psychological capital level. The measurement tool used in the study, data collected by the researchers in the province of Ankara, between 25-29 November 2019. According to the study, the teacher’s opinions show that the psychological capital of the school managers is at the level I agree. While the psychological capital level of school managers has shown a significant difference according to the educational status of teachers, the state of education, the age and the vocational age variables; the gender variable has not shown a significant difference according to the gender. School managers can be given personal development training on the importance and development of psychological capital and in particular optimism in schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.181
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini