Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 81
 İndirme 28
Osman Çeviksoy’un Hikâyelerinde Almanya’daki Birinci ve İkinci Kuşak Göçmen Türkler
2015
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç, birçok sebebe dayalı insanî bir olgudur. Almanya’ya gerçekleşen ilk Türk göçleri ekonomik nedenlere dayalı “ücretli işgücü göçü” olarak adlandırılır. Daha zengin ve daha iyi şartlarda yaşama arzusu, Türkiye’de karşı karşıya kalınan işsizlik, önemli bir göç sebebi olmuştur. Bir müddet sonra siyasal sebeplerle Almanya’ya göçler ve iltica da başlayacaktır. Biz bu çalışmamızda Almanya’da bir müddet yaşamış ve 1982-1987 yıllarında burada göçmen Türk çocuklarına Türkçe eğitim vermiş bir öğretmen yazarımız olan Osman Çeviksoy’un hikâyelerinden hareketle birinci ve ikinci kuşak göçmen Türklerin yaşam karelerini yakalamaya, Türkler gözüyle Almanları, Almanlar gözüyle Türkleri izlemeye çalışacağız. Burada hikâye türünün küçük insanın mahremine dokunabilen ayna fonksiyonundan yararlanmaya gayret edeceğiz. Osman Çeviksoy’un Almanya’da çalıştığı dönemlerden ruh ve gönül dünyasına tesir eden ve buradan yansıyan hadiselerin kaleme döküldüğü hikâyeleri, ağırlıklı olarak üç kitabında önümüze çıkar. Biz diğer hikâye kitaplarını da elden geçirmekle birlikte ağırlıklı olarak Ağlamak Yasak (1984), Duvarın Öte Yanı (1984) ve Derdimi Gül Eyledim (1989) adlı kitaplarında yoğunlaşacağız. Osman Çeviksoy’un hikâyelerinde Anadolu’dan Almanya’ya çalışmaya gitmiş saf Anadolu insanının içine düştüğü hasretten başka Alman insanı ile yaşam ve zihniyet farklılığından doğan büyük şaşkınlık çok soğukkanlı bir üslupla aktarılır. Anahtar Kelimeler: Almanya, Göç, Türkler, Osman Çeviksoy, Hikâye.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.399
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini