Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
ALMANYA’DAKİ TÜRK YAZARLARIN HİKÂYELERİNDE TÜRKLERİN ALMANYA’YA UYUMU
2019
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç, insan hayatında önemli değişiklikler oluşturur. Göçmenler farklı bir dil, din ve kültüre sahip bir ülkede hayatlarına devam ederken kendi değerlerini bir anda bırakamazlar. Bu nedenle onların göç ettikleri topluma uyumu uzun soluklu bir süreci kapsar. 1961 yılında Türkiye’den Almanya’ya işgücü nedeniyle çalışmaya giden Türkler uyum konusunda ciddi sorunlar yaşamışlardır. Almanların, gelenlerin insan olduklarını unutup onları sadece işgücü olarak görmesi Türklerin kendi içlerine kapanmalarına neden olmuştur. Göç sonucu Almanya’ya giden Türk yazarların, göç konusunu ve sonuçlarını edebi eserlerinde konu olarak işlemeleri bu eserlerin Göçmen Edebiyatı’na dâhil edilmelerini sağlamıştır. Bu çalışmada ekonomik, siyasi, ailevi gibi nedenlerle Almanya’ya göç eden 16 Türk yazarının 23 eserindeki 39 hikâyede uyum konusunun nasıl ele aldıkları incelenmiştir. Türk yazarlarının, eserlerinde; Türklerin Almanya’ya uyum konusunda yaşadıkları sorunları, Almanların göçmen karşıtı politikalarının Türkler üzerindeki etkileri ve buna karşı gelişen tepkiler, kuşak çatışmasından dolayı Türklerin Almanya’ya uyum sağlamalarında ortaya çıkan sorunları nasıl ele aldıkları incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

ALMANYA’DAKİ TÜRK YAZARLARIN HİKÂYELERİNDE TÜRKLERİN ALMANYA’YA UYUMU
2019
Yazar:  
Özet:

Immigration makes significant changes in human life. Immigrants cannot leave their values at a moment while continuing their lives in a country with a different language, religion and culture. Therefore, their adaptation to the society they migrated covers a long breathing process. In 1961, the Turks who went to work from Turkey to Germany due to their workforce had serious problems with the harmony. The fact that the Germans forget that those who come are humans and see them only as labour forces has led the Turks to be closed within themselves. As a result of the migration, Turkish writers who went to Germany, the issue of migration and their results as a subject in their literary works made it possible for these works to be included in the Immigrant Literature. In this study, 16 Turkish writers who migrated to Germany for economic, political, and family reasons, examined how they dealt with the subject of harmony in 39 stories in 23 works. In his works, Turkish writers have studied the problems that the Turks experience in their adaptation to Germany, the effects of the anti-immigration policies of the Germans on the Turks and the developing reactions against them, and how they addressed the problems that the Turks arise in their adaptation to Germany due to the conflict of generations.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.382
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi