Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 72
 İndirme 32
A Comparative Study Of Classroom Teachers' Educational Beliefs and Metaphorical Perceptions Of Curriculum
2018
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Eğitim programları, eğitim sistemlerinin ihtiyaç duyduğu bireyi yetiştirmeyi hedefler. Bu önemli hedefin gerçekleştirilmesinde eğitim programlarının uygulayıcısı olan öğretmenler önemli bir role sahiptir. Öğretmenlerin eğitim programına yönelik algıları ve eğitime ilişkin inançları sınıf içi uygulamalara ilişkin önemli birer gösterge olarak kabul edilebilir. Bu bağlamda araştırmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin eğitim inançları ile eğitim programına dair metaforik algılarının karşılaştırılmasıdır. Çalışmaya, Gaziantep ilinde görev yapmakta olan 315 sınıf öğretmeni katılmıştır. Çalışma, nicel ve nitel verilerin birlikte kullanılmasına imkan veren karma desen yöntemlerinden “eş zamanlı çeşitleme” yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Veriler, “Kişisel Bilgi Formu”, “Eğitim İnançları Ölçeği” ve “Metafor Formu” aracılığı ile toplanmıştır. Araştırmanın bulguları sınıf öğretmenlerinin çoğunun varoluşçu bir eğitim inancına sahip olduğunu göstermiştir. Metaforların analizi sonucunda kategoriler, “dönüştürülebilir yapı”, “kılavuz”, “mekanizma”, “araç”, “eğitimde dayanak”, “problem üreten yapı” ve “kapsamlı yapı”, olarak adlandırılmıştır. Ayrıca öğretmenlerin önemli bir bölümünün eğitim programına ilişkin olumlu metaforlar ürettiği ancak önemli sayıda öğretmeninse yüksek düzeyde varoluşçuluk, ilerlemecilik, yeniden kurmacılık gibi çağdaş eğitim felsefelerine yüksek düzeyde benimsemelerine rağmen eğitim programına ilişkin olumsuz metaforlar oluşturdukları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.215
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini