Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
Göç, Mülteci Algısı ve Göçmenlerin İdaresi: Üniversite Öğrencilerinin Mültecilerle İlgili Algı ve Tutumları Ölçeğinden Göç Yönetimi
2022
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihi ve kültürel bağlarının da etkisiyle halen devam eden Suriyeli mülteci göçünden uzun vadede etkileneceği açıktır. Türkiye'ye göç eden Suriyelilerin yeni bir sosyal grup olarak toplumumuza dahil olmasıyla birlikte, kültürel farklılıklar sıklıkla tartışılmaya başlanmıştır. Bu bakış açısı doğrultusunda şekillenen çalışmamız, mülteci olarak tabir edilen ve farklı nedenlerle vatandaşı oldukları ülkeden ayrılmak zorunda kalarak başka bir ülkede yaşamaya başlayan geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin, gittikleri ülkelerde nasıl algılandıklarını belirlemeye yönelik olarak hazırlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2021-2022 eğitim öğretim yılında bir devlet üniversitesinde kolayda örnekleme yöntemiyle seçilen 310 öğrenci oluşturmakta olup, veriler “Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Tutum Ölçeği” kullanılarak elde edilmiştir. Araştırma sonucunda öğrencilerin mülteciler konusunda olumsuz bir fikre sahip oldukları, fakat buna rağmen mültecilerin de insani haklarının olduğunu ve bu hakların kendilerine sağlanması gerektiğini düşündükleri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Migration and Perception Of Refugees: Management Of Migration From The Scale Of Perceptions and Attitudes Of University Students
2022
Yazar:  
Özet:

Housing over three million Syrian and two million other refugees on its soil, Turkiye has been dealing with migration issues for a long time. With the migration influx, cultural differences began to surface more frequently creating serious issues requiring added planning and managing of public policies. Using a convenience sampling technique, we selected 310 students from a state university in the 2021-2022 academic year utilizing the “Attitude Scale Toward Syrian Refugees” methodology to measure subjects’ feelings and attitudes toward the Syrian refugees. As a result of this research, it has been revealed that students have a negative perception of the Syrian refugees, but they still think those refugees’ rights and privileges must be provided according to international agreements and conventions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini