Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
Üçüncü Alan- Metissage Sinemasında Göçmen; “kısa ve Acısız” ile “satıcı” Film Örnekleri
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Özet Türk dış göçü uyum, kimlik, aidiyet gibi etkilerini günümüze kadar sürdüren bir sosyoekonomik ve kültürel süreci ifade etmektedir. 2000’li yılların başında, üçüncü kuşak göçmen Türk yönetmenler çektikleri filmlerle gündeme gelmişlerdir. Metissage, Üçüncü Alan ya da Türk-Alman Sineması olarak adlandırılan sinema anlayışı içinde konumlandırılan üçüncü kuşak göçmen Türk yönetmenlerin filmlerinde, 1990’lardan itibaren yaşanan süreçlerin izleri görülmektedir. Özellikle geleneksel kültür anlayışı içerisinde milliyetçi muhafazakâr kimlikleri ile kendisini gösteren birinci kuşak göçmen Türk babaların aile içindeki iktidarının sonu, erkek egemen feodal anlayışın gücünü kaybetmesiyle Türk göçmen kızların özgürleşme çabaları, yaşanan ekonomik krizlerin etkisiyle sokaklara ve suç dünyasına taşınan hayatlar, uyuşturucu, işsizlik, Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan ve dinsel inançlarını sembolik düzeye indirgeyen gençler, bu süreçlerin ürettiği olgular olarak filmlerde karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada Metissage sineması örnekleri olarak Fatih Akın’ın 1998 yılı yapımı Kısa ve Acısız filmi ile Thomas Arslan’ın 1999 yılı yapımı Satıcı adlı filmi incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Third Area – Migrants In The Cinematography; Examples Of “selling” Films With “kisa and Acisis”
2020
Yazar:  
Özet:

Turkish foreign migration represents a socio-economic and cultural process that continues its effects such as harmony, identity, affiliation to the present day. In the early 2000s, the third generation of immigrant Turkish directors came to the agenda with the films they filmed. In the films of the third-generation immigrant Turkish directors located in the concept of the film called Metissage, Third Area or Turkish-German Cinema, traces of the processes that have been experienced since the 1990s are seen. The end of the power in the family of the first-generation immigrant Turkish fathers showing themselves with nationalist conservative identities in the traditional culture, the efforts of Turkish immigrant girls to liberate with the loss of the power of the male dominant feudal understanding, the lives that are moved to the streets and the world of crime by the impact of economic crises, drugs, unemployment, young people who cannot speak Turkey honestly and lower their religious beliefs to a symbolic level, come to us in the films as the facts that these processes produce. In this study, as examples of the Metissage cinema, we will study Fatih Akın's 1998 short and painless film and Thomas Arslan's 1999 film Seller.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini