Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Gürcistan Sinemasında Kadın Temsilinin Sovyet Dönemi ve Sovyet Sonrası Dönemi Film Örnekleri Üzerinden Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Feminist film eleştirisi bağlamında kadın temsilinin incelendiği çalışmada kavramsal çerçeveyi ve dönemin ideolojik ve sosyolojik yapısını anlamak için öncelikle Gürcistan tarihi incelenmiştir. Çalışmanın kavramsal çerçevesini desteklemek için ayrıca Gürcistan sineması üzerine bilgi verilmiştir. Çalışma, Gürcistan sinemasında kadın temsilleri Sovyetler Birliği dönemi ve Sovyet sonrası bağımsızlık dönemi örnekleri üzerinden incelenmiştir. Analiz için Leylekler Uçarken, Dilek Ağacı, Otar Gittiğinden Beri, Arayış ve Benim Mutlu Ailem filmleri belirlenmiştir. Bu filmler feminist eleştiri yöntemine bağlı kalınarak incelenmiş olup zaman zaman filmlerde toplumsal dinamikler bağlamında ideolojik incelemeye de başvurulmuştur. Feminist film eleştirisi bağlamında kadın temsilinin nasıl olduğunu ortaya çıkartmak için içerik analizine gidilmiştir. İsmi geçen beş Gürcü filmi feminist eleştiri yöntemi ile analiz edilerek kadın karakterlerin beyaz perdede temsil edilişi incelenmiştir. Tarihsel olarak iki farklı farklı dönemlerde çekilen filmlerde ataerkil bakış incelenmiştir. Ataerkil Gürcü toplumunda kadın temsili film analizleri ile tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda Gürcistan sinemasında kadın temsilinin siyasal ve toplumsal olaylar paralelinde değişikliğe uğradı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Feminist film eleştirisi bağlamında kadın temsilinin incelendiği çalışmada; kavramsal çerçeveyi ve dönemin ideolojik ve sosyolojik yapısını anlamak için öncelikle Gürcistan tarihi incelenmiştir. Çalışmanın kavramsal çerçevesini desteklemek için ayrıca Gürcistan sineması üzerine bilgi verilmiştir. Çalışma, Gürcistan sinemasında kadın temsilleri Sovyetler Birliği dönemi ve Sovyet sonrası bağımsızlık dönemi örnekleri üzerinden incelenmiştir. Analiz için; Leylekler Uçarken, Dilek Ağacı, Otar Gittiğinden Beri, Arayış ve Benim Mutlu Ailem filmleri belirlenmiştir. Bu filmler feminist eleştiri yöntemine bağlı kalınarak incelenmiş olup zaman zaman filmlerde toplumsal dinamikler bağlamında ideolojik incelemeye de başvurulmuştur. Feminist film eleştirisi bağlamında kadın temsilinin nasıl olduğunu ortaya çıkartmak için içerik analizine gidilmiştir. İsmi geçen beş Gürcü filmi feminist eleştiri yöntemi ile analiz edilerek kadın karakterlerin beyaz perdede temsil edilişi incelenmiştir. Tarihsel olarak iki farklı farklı dönemlerde çekilen filmlerde ataerkil bakış incelenmiştir. Ataerkil Gürcü toplumunda kadın temsili film analizleri ile tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda Gürcistan sinemasında kadın temsilinin siyasal ve toplumsal olaylar paralelinde değişikliğe uğradı tespit edilmiştir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 265
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini