Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 88
 İndirme 46
A Case Study On Glass Ceiling Syndrome Of Female Employees In The Information Technology Sector
2018
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Cam tavan sendromu, kadınların kariyerlerinde ilerlerken karşılaştıkları cinsiyete dayalı engellerdir. Cam tavan sendromu, sadece hiyerarşik ilerlemenin önündeki bir engel olarak algılanmamalıdır. Cam tavan sendromu aynı zamanda, gelir eşitsizliği ve prestij üzerindeki olumsuz etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilecek tutumlarda da kendini gösterebilir. Cam tavan sendromunun nedenleri, kadınların bireysel koşullarından ileri gelebileceği gibi, örgütsel yapı içerisindeki bazı sosyal dinamiklerin beslediği algı ve tutumlardan da beslenebilir. Ayrıca, bazı meslek gruplarında kadınlara ve erkeklere verilen özel roller, cam tavan sendromunu etkileyen sosyal faktörlerden biridir. Bilişim Teknolojileri (BT) sektörü de bu bağlamda araştırılmalıdır. Bu çalışmada şu sorular açıklığa kavuşturulmaktadır: BT sektörü erkeklere yönelik bir sektör müdür?, BT sektöründe ilerlemek isteyen kadınların karşılaşabileceği cam tavan engeli hangi faktörlerle ilerlemektedir? BT sektörü için kadın çalışanların gerçek değeri nasıl ölçülebilir? Bu bağlamda, bilişim sektöründe çalışan tam zamanlı çalışanların, yarı zamanlı çalışanların ve bilişim sektörüne yönelik personel yetiştirmeyi amaçlayan yönetim bilişim sistemlerindeki akademisyenlerin görüşlerine başvurulmuştur. Bunun için hem anket uygulaması yapılmış hem de yarı yapılandırılmış bire bir görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak BT sektöründe kadın çalışanlara karşı bir önyargı olduğu görülmektedir. Özellikle erkekler tarafından kadın işçilerin BT sektöründe zorlanacakları öne sürülürken, kadınlar ise yeterince başarılı olduklarını ileri sürdükleri görülmüştür. Çalışmanın bulguları, gelecekte bu alanda yapılacak çalışmalarla ilgili araştırma soruları için de çok önemli bir katkı niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
0
2018
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.046
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini