Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 10
HAVACILIK SEKTÖRÜNDE KADIN ÇALIŞANLARIN CAM TAVAN SENDROMU VE ÖRGÜTSEL SESSİZLİK İLİŞKİSİ
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Cam tavan, kadın çalışanların iş hayatında karşılaştıkları görünmez kariyer engelleri olarak ifade edilebilir. Günümüzde kadınların hemen hemen her sektörde iş hayatında terfi, ödül gibi olumlu başarılarda karşılaştığı engeller, kadınların kariyerlerindeki konumunu ve yerini tehdit etmektedir. Bu çalışmada, kadın çalışanların cam tavan ve örgütsel sessizlik algısı incelenmiştir. Çalışmaya Van Ferit Melen ve Erzurum Havalimanında sivil havacılık sektöründe çalışan kadın çalışanlar dahil edilmiştir. Anket ve ölçek verileri SPSS (ver.20) programı ile analiz edilmiştir. Bu çalışmanın sonuçlarına göre; sivil havacılık sektöründe çalışan kadınların eğitim durumları ile cam tavan sendromu arasında fark bulunmazken, örgütsel sessizlik açısından farklılık bulunmuştur. Gelir düzeyi ile cam tavan ve örgütsel sessizlik arasında fark tespit edilmemiştir. Mesleki kıdem ile cam tavan ve sessizlik arasında istatistiksel farklılık dikkati çekmektedir. Cam tavan sendromu ile karşı karşıya kalan kadınların örgütsel sessizlik duygusunun da yüksek olduğu ifade edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Glass Ceiling Syndrome and Organizational Silence Of Female Employees In The Aviation Sector
2021
Yazar:  
Özet:

Glass ceiling can be expressed as invisible career barriers that women employees face in business life. Today, obstacles faced by women in almost every sector in business life in positive achievements such as promotions and awards threaten the position and place of women in their career. In this study, the perception of glass ceiling and organizational silence of female employees were examined. Female employees in the civil aviation sector at Van Ferit Melen and Erzurum Airport were included in this study. The questionnaire and scale data were analyzed with the SPSS (ver.20) software program. According to the results of this study; there was no difference between educational status and glass ceiling syndrome of women working in the civil aviation sector, but a difference was found in terms of organizational silence. No difference was found between income level and glass ceiling and organizational silence. On the contrary, a statistical difference was found between professional seniority and glass ceiling and silence. It can be stated that the organizational silence mood of women who are faced with glass ceiling syndrome is also high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.710
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute