Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 35
 İndirme 8
Liderle Özdeşleşme ve Örgütsel Özdeşleşmenin İşten Ayrılma Niyetine Etkisi: Önbüro Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizin hızlı büyüme gösteren iş alanlarından biri olan turizm sektöründe, işten ayrılmalar ve bunun sonucunda meydana gelen işgücü devir hızı oranının yüksekliği büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Turizm sektöründe çalışanların işten ayrılma niyetlerine nelerin sebep olduğunun araştırılması önemli bir konu haline gelmektedir. Çalışmanın amacı, önbüro çalışanlarının işten ayrılma niyetlerinin azaltılmasında örgütsel özdeşleşme ve liderle özdeşleşmenin etkileri araştırmaktır. Araştırma niceldir ve ilişkisel araştırma türündedir. Araştırmanın evrenini Antalya Merkez’de bulunan on iki ay hizmet veren otellerde çalışan 318 önbüro çalışanı oluşturmaktadır. Araştırmada herhangi bir örnekleme yöntemi kullanılmamış tam sayım yapılması hedeflenmiştir. Veriler anket yöntemi ile elde edilmiştir. Çalışanların tamamına anketler ulaştırılmış ancak 78 anket geri dönüşü olmuştur. Analizlerde betimleyici istatistikler, doğrulayıcı faktör analizi, korelasyon analizi ve regresyon analizi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda hem liderle özdeşleşmenin hem de örgütsel özdeşleşmenin önbüro çalışanlarının işten ayrılma niyetleri üzerinde negatif yönlü ve anlamlı olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Identification with Leaders and Organizational Identification on the Intent to Leave a Job: A Research on Pre-Bureau Workers
2020
Yazar:  
Özet:

In the tourism sector, which is one of the fast-growing business areas of our country, the high rate of job departure and the resulting workforce shift is facing us as a big problem. Researching what causes workers to leave the job is becoming an important topic. The aim of the study is to investigate the effects of organizational identification and identification with the leader on the reduction of the intentions of office employees to leave the job. Research is quantitative and relational research. The universe of the research consists of 318 headquarters employees working in hotels that serve for twelve months located in Antalya Center. The study was aimed at making a complete counting that was not used by any sample method. The data is obtained by the method of survey. All of the staff were submitted to the survey but 78 survey returned. Analysis used illustrative statistics, verifying factor analysis, correlation analysis and regression analysis. The results of the analysis have shown that both identification with the leader and organizational identification are negative and meaningful on the intentions of the staff to leave the job.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.274
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi