Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 154
 İndirme 132
Çalışanların Örgütsel Destek Algılarının İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisinde Örgütsel Özdeşleşmenin Aracılık Rolü
2019
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel rekabetin hız kazandığı günümüzde, işletmelerin stratejik amaçlarını gerçekleştirebilmeleri, başarılı olabilmeleri, varlıklarını uzun süre sürdürebilmeleri ve piyasada rekabet avantajı kazanabilmeleri için, nitelikli insan sermayesinin işe alınması oldukça önemli hale gelmiştir. Nitelikli çalışanların işe alınmasının yanı sıra, işten ayrılma niyetlerinin azaltılması ve üyesi olduğu işletme ile özdeşleşmelerinin sağlanması da bir o kadar önemli hale gelmiştir. Çalışanların işten ayrılma niyeti düzeylerini ve örgütsel özdeşleşme düzeylerini etkileyen önemli faktörlerden biri algılanan örgütsel destektir. Algılanan örgütsel destek, çalışanların üyesi oldukları işletmeler tarafından değer görerek kendilerini güvende hissetmeleridir. Araştırmanın amacı, çalışanlardaki örgütsel destek algısının işten ayrılma niyetine etkisinde örgütsel özdeşleşmenin aracılık rolünün olup olmadığını saptamaktır. Bu amaçla, araştırmanın örneklemini oluşturan Edirne ilinde faaliyet gösteren yağ işletmelerinde ki, 193 çalışandan anket aracılığıyla veriler elde edilmiştir. Elde edilen veriler, betimleyici ve korelasyon analizleri ile incelenmiştir. Ayrıca, algılanan örgütsel destek ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkide örgütsel özdeşleşmenin aracılık etkisini incelemek için, Baron ve Kenny (1986) tarafından önerilen dört aşamalı regresyon analizinden ve Sobel Testi’nden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, algılanan örgütsel destek işten ayrılma niyetini negatif yönde, aracı değişken olan örgütsel özdeşlemeyi ise pozitif yönde etkilediği tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra, örgütsel özdeşleşmenin işten ayrılma niyetini negatif yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Analiz sonucunda, çalışanların örgütsel destek algıları ile işten ayrılma niyetleri arasındaki ilişkide örgütsel özdeşleşmenin kısmi aracılık etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Associate In Influencing The Interests Of The Associate’s Self-support
2019
Yazar:  
Özet:

Today, when global competition has risen rapidly, it has become extremely important for to be able to their strategic goals, to be successful, to maintain their assets for a long time and to gain a competitive advantage in the market, to recruit qualified human capital. In addition to the recruitment of qualified employees, the reduction of the intentions to leave the job and ensuring their identification with the enterprise in which they are a member has also become so important. An important factor that affects employees’ intention to leave work and organizational identification levels is organizational support. The organizational support that is perceived is that employees feel safe by appreciating them by the companies they are members. The purpose of the study is to determine whether the organizational identification has an intermediate role in the impact of the organizational support perception in employees on the intention to leave the job. For this purpose, data were obtained through the survey of 193 employees in the oil enterprises operating in the Edirne province, which form the sample of the research. The data obtained was studied by illustrative and correlation analysis. In addition, to study the mediation effect of organizational identification in the relationship between the detected organizational support and the intention to leave the job, the four-stage regression analysis proposed by Baron and Kenny (1986) and the Sobel Test were used. According to the research findings, the organizational support detected has been found to have a negative impact on the intention of leaving the job, while the instrument variable organizational identification has a positive impact on the intention of leaving the job. In addition, it has been concluded that organizational identification has a negative impact on the intention to leave the job. The analysis found that the relationship between employees’ organizational support perceptions and their intentions to leave the job has a partial mediation effect.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 956
Atıf : 2.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini