Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 37
 Görüntüleme 203
 İndirme 107
Ogretmen Adaylarinin İleti̇si̇m Beceri̇leri̇ni̇n İncelenmesi̇
2017
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, öğretmen adaylarının iletişim becerilerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca adayların iletişim becerileri cinsiyet, sınıf düzeyi ve öğrenim gördükleri bölüm değişkenleri açısından incelenmeye çalışılmıştır. Araştırmaya Ege Bölgesi’nde bulunan bir üniversitenin Eğitim Fakültesinde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü (Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı), Türkçe Eğitimi Bölümü ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında öğrenim gören 458 öğretmen adayı katılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Owen Korkut ve Bugay’ın (2014) geliştirdiği “İletişim Becerileri Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde, betimsel istatistik yöntemlerinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler, adayların iletişim becerilerinin, cinsiyet değişkenine göre kadın adayların lehine anlamlı bir fark gösterirken, sınıf düzeyi değişkenine göre anlamlı bir fark bulunamamıştır. İletişim becerileri bölüm değişkeni açısından incelendiğinde, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, iletişim becerisi en yüksek bölüm olurken, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ise iletişim becerisi en az düzeydeki bölüm olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Research On Communication Skills Of Pre-service Teachers
2017
Yazar:  
Özet:

The research aimed to determine the communication skills of pre-service teachers. Also communication skills of the pre-sevice teachers in terms of some factors such as gender, grade and department at which they have been educated are tried to be examined. 458 pre-service teachers, who have studied at Department of Fine Arts Education (Department of Music Teacher Education and Department of Art and Crafts Teacher Education), Department of Turkish Language Teaching and Department of Science Teaching at the Faculty of Education of a university in the Aegean Region participated in the research. “Communication Skills Scale” developed by Owen Korkut and Bugay (2014) was used as a means of data collection in the research. For the data analysis, descriptive statistical methods were used. The gathered data showed a significant difference in favour of female pre-service teachers when the participants’ communication skills were regarded in terms of gender factor; a significant difference could not be found in terms of grade factor. When communication skills were examined according to the department factor, Department of Music Teacher Education has been found as the one with the highest communication skills and Department of Art and Crafts Teacher Education has been found as the one with the lowest communication skills

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.632
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi