Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 54
 İndirme 25
Öğretmen Adaylarının İletişim Becerileri ile Sınıfı Yönetme Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2016
Dergi:  
e-Kafkas Journal of Educational Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının iletişim becerileri ile sınıfı yönetme becerileri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırma ilişkisel tarama mode­lindedir ve nicel yöntemle yapılmıştır. Araştırmanın örneklemi, 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılında Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. Sınıflarında öğrenim görmekte olan ve öğretmenlik uygulaması dersi alan 349 öğretmen adayından oluşmaktadır. Araştırmada, Korkut (1996) tarafından geliştirilen 25 maddeden oluşan ‘‘iletişim becerilerini değerlendirme ölçeği (İBDÖ)’’ ile; Özay Köse (2010) tarafından geliştirilen 32 maddeden oluşan ‘‘sınıf yönetimi ölçeği’’ kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmen adaylarının algılarına göre, ortalama değerler açısından iletişim becerileri ile sınıfı yönetme becerilerinin “çoğu zaman katılıyorum” düzeyinde olduğu ortaya konmuştur. Cinsiyet değişkenine göre öğretmen adaylarının iletişim becerileri arasında anlamlı farkın kadın öğretmen adaylarının lehine olduğu bulgulanmıştır.Yani kadın öğretmen adayları, iletişim becerilerinde iyi oldukları görüşüne daha çok katılmışlardır. Branş değişkenine göre ise iletişim ve sınıf yönetimi becerileri arasında anlamlı bir fark tespit edilememiştir. Bunun yanı sıra öğretmen adaylarının iletişim becerileri ile sınıf yönetimi becerileri arasında pozitif yönde ve orta düzeyde bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğretmen adaylarının iletişim becerilerinin anlamlı düzeyde sınıfı yönetme becerilerini yordadığı görülmektedir. Başka bir ifadeyle öğretmen adaylarının iletişim becerileri artıkça sınıfı yönetme becerilerinin de artabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






e-Kafkas Journal of Educational Research

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.33
e-Kafkas Journal of Educational Research