Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 96
 İndirme 47
Sınıf Öğretmeni Adaylarının İletişim Becerileri ile Empatik Eğilim Düzeyleri Arasındaki İlişki
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalının dördüncü sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının iletişim becerileri ile empatik eğilim düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmanın evrenini, 2018-2019 eğitim öğretim yılı Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Bu çalışmada, sınıf öğretmeni adaylarının empatik eğilim düzeyleri ile iletişim becerilerinin öğretmen adaylarının mezun olunan lise türü, cinsiyetleri, anne baba eğitim durumları, kardeş sayısı ve öğretmenlik mesleğini seçmedeki sebeplerine göre farklılaşıp farklılaşmadığı araştırılmıştır. Araştırmada var olan bir durum betimlenmeye ve buna bağlı olarak değişkenlerin birbirleriyle ne düzeyde ilişkili olduğu ortaya konmaya çalışılmıştır. Araştırmanın modeli genel tarama modellerinden ilişkisel tarama modeli olan betimsel bir çalışmadır. Bu araştırmada veri toplama aracı olarak Spreng ve arkadaşları (2009) tarafından bireylerin empati düzeylerini ölçme amacıyla geliştirilmiş ve Türkçe uyarlaması Totan, Doğan ve Sapmaz (2012) tarafından yapılmış “Toronto Empatik Eğilim Ölçeği” ile Korkut (1996) tarafından geliştirilen "İletişim Becerilerini Değerlendirme Ölçeği’’(İBDÖ) kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre sınıf öğretmeni adaylarının empatik eğilim düzeyleri ve iletişim becerilerinin cinsiyetlerine, mezun oldukları okul türüne, kardeş sayısına, anne baba eğitim durumlarına ve öğretmenlik mesleğini seçmedeki sebepler değişkenlerine göre anlamlı düzeyde bir farklılığa rastlanmamıştır. Sınıf öğretmeni adaylarının empatik eğilimleri ile iletişim becerileri toplam puanları arasında olumlu yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Relationships Between The Teachers and The Empathic Level Of Communication
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the relationship between the communication skills of the teachers candidates studying in the fourth class of the Pamukkale University School of Education and the level of empathic tendency. The universe of research, 2018-2019 academic year Pamukkale University School of Education Class Education Department of Anabolics forms fourth-class students. This study has studied whether the level of empathic tendency of class teacher candidates and the communication skills of teachers candidates differ according to the high school type, gender, educational conditions of parents, the number of brothers and sisters and the reasons why they choose the teaching profession. The study has been attempted to describe a situation that exists and therefore to figure out how much variables are related to each other. The research model is an imaginary study, which is a relative scan model from general scan models. In this study, the data collection tool was developed by Spreng and his friends (2009) with the aim of measuring the levels of empathy of individuals and the Turkish adaptation was made by Totan, Doğan and Sapmaz (2012) with the "Toronto Empathic Trend Measurement" and the "Communication Skills Evaluation Measurement" developed by Korkut (1996) (IBDÖ). According to the research findings, there was no significant difference in the level of empathic tendencies and communication skills of class teacher candidates according to the gender, the type of school they graduated, the number of brothers and sisters, the educational conditions of parents and the reasons for choosing the teaching profession. The class teacher has found a meaningful relationship in a positive direction between the empathic trends of the candidates and the total points of communication skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini